Tehnički kutak > Tuning skutera
carb me *ebe :(
Kemo_nrg:
--- Citat: radomir.g - 20 Srpanj, 2009, 14:50:30 ---Ako se gusi ima puno vazduha odnosno malo goriva... Moras razlikovati gusenje od trokiranja...
Uglavnom ako na full gasu ide ok a gusi se samo na malom odnosno do 1/4 gasa tu ima uticaj taj sraf za smesu i moras ga malo zavrnuti... Nema tu jedan-dva kruga... Malo pojacas ler i onda zavrces polako taj sraf. Polako ga zavrces i kad pocnu padati obrtaji malo ga vratis za nekih max pola kruga i to je to... Nema velike filozofije. Inace on ima uticaj samo do 1/4 otvora gasa
--- Kraj citata ---
pa sta onda ima uticaj na full gasu :D ,
mogu ja voziti i na full gasu po ravnome sad al nece scooter preko 70-80 da ga *ebes,vec se cuje on broo booo brooo, a prije navuce 90-95 "ko metak" i onda ide polako do 110
nostra:
--- Citat: Kemo_nrg - 20 Srpanj, 2009, 14:55:15 ---pa sta onda ima uticaj na full gasu :D ,
mogu ja voziti i na full gasu po ravnome sad al nece scooter preko 70-80 da ga *ebes,vec se cuje on broo booo brooo, a prije navuce 90-95 "ko metak" i onda ide polako do 110
--- Kraj citata ---
sad sam tek skužio koji je problem-90% igla
podigni iglu to jest spusti osigurač...
pogledaj prvo svječicu dali ju zaljeva ako da onda nemoj spuštat osigurač...
Kemo_nrg:
--- Citat: nostra - 20 Srpanj, 2009, 14:59:03 ---sad sam tek skužio koji je problem-90% igla
podigni iglu to jest spusti osigurač...
pogledaj prvo svječicu dali ju zaljeva ako da onda nemoj spuštat osigurač...
--- Kraj citata ---
svijecica je dosta crna,nije nesto posebno "mokra" ima samo mrvu one smedje boje kakva bi i trebala biti i bilo je na njoj one garezi crne to sam ocistio a sad ode po novu svijecicu pa cu onda vidit kako dalje :)
radomir.g:
Ako se gusi na full gasu treba ti veca glavna dizna.. Uglavnom na full gasu uticaj ima samo glavna dizna, igla sluzi za stelovanje od 1/4 do 3/4 gasa... Dizanjem i spustanjem igle stelujes smesu na srednje spektru otvora gasa....
nostra:
--- Citat: radomir.g - 20 Srpanj, 2009, 15:18:50 ---Ako se gusi na full gasu treba ti veca glavna dizna.. Uglavnom na full gasu uticaj ima samo glavna dizna, igla sluzi za stelovanje od 1/4 do 3/4 gasa... Dizanjem i spustanjem igle stelujes smesu na srednje spektru otvora gasa....
--- Kraj citata ---
ovo je točno ,ali njegov prvi post kaže da je imao 64 diznu i išao je ok a sad sa 70 diznom na istom karbu ima problem da mu skuter ne dolazi do željene brzine....po tome nije dizna..ali uostalom i to može provjeriti...
na 17,5 karbu imam 70 diznu a skuter je serijala sve je ok nakon dugo dugo uštelavanja...
na nrg sam stavio 12,5 karb i 75 diznu tu je išlo sve kao po loju...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju