u pravilu, pežo nema nikakvu lulicu, ima airbox iz dva dijela, prednji ima suženje i dve rupe u plastici..
ako je skuter serijski i ima serijski auspuh nije u pravilu potrebno micati nikakve lulice jer je struja zraka optimalna za 50 ccm, i originalni frgazer.. govorim o starijim godištima pežoa, ako netko ima 2005, nek me ispravi (fotka)
ako to i napraviš, treba ići nekoliko brojeva veća dizna, ja sam na pežou proširio jednu od one dve rupe u plastici i stavio diznu 60, imao je nešto bolji odziv na gas ali skoro neprimjetno..
dakle, blokade su uglavnom na variju i auspuhu, a s frgazera netreba piliti, čupati ni rezati ništa što bi pojačalo protok zraka, bez da se stavlja veća dizna, jer se u protivnom smjesa
osiromašuje a to donosi slabije performanse i moguća oštećenja i pregrijavanje cilindra..
na piaggiu postoji lulica koja oslabljuje protok zraka ali i u airxoxu je mala rupa, kad se to makne skoro ništa se ne dobiva, nego prije frgazera ima bakreni limić koji sprečava frgazer 17.5 da radi punim kapacitetom..
u svakom slučaju bilokakvo prčkanje po usisu podrazumjeva štelanje frgazera, stavljanje veće dizne, a to povećava i potrošnju goriva a razlike u performansama su neznatne..