Tehnički kutak > Blokade
BLOKADE (Pitanja i odgovori)
marin-w:
--- Citat: borna13 - 20 Svibanj, 2011, 17:29:57 ---Bok svima, eto novi sam na forumu a hitno mi je ovo pa ne stignem tražit odgovor po prethodnim stranicama. Dakle imam Yamahu Aerox i ide brutalno al naravno vrijeme je registracije i hoću spojit elektronsku blokadu. Inaće sam stalno na variomatu stavljo blokadu al zbilja mi se više neda otvarat to stalno pa želim spojit elektronsku da ju imam na prekidač i gotovo. Našao sam shemu spajanja i 3 različita električara sam pitao i svi su isto spojili to. I spojim na jedinu crvenu žicu koja ide na Aeroxici na bobinu al to ne šljaka. Bio bi jako zahvalan kad bi mi se javio netko ovdje ili u mail ko zna detaljnije s Aeroxom kak to ide pa da mi pomogne
Hvala unaprijed :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Ako je ducati bobina ide na crvenu zicu. E,sad koju jacinu kondenzatora si stavio ? i sta je manje bitno koji potenciometar ?
borna13:
--- Citat: marin-w - 20 Svibanj, 2011, 21:08:19 ---Ako je ducati bobina ide na crvenu zicu. E,sad koju jacinu kondenzatora si stavio ? i sta je manje bitno koji potenciometar ?
--- Kraj citata ---
Ma jedna jedina crvena tj narančasta žica ide u bobinu. Stavio sam kondenzator 10 mikroF i potenciometar 100ohma/1wat. E sad, dns sam iso to montirat ponovno nanovo spojeno i čak je i radilo! Kada sam potenciometar okrenuo na najjače i upalio blokadu, skuter se ugasio zbog tog šta je potenciometar skroz se opiro struji a kada sam smanjio otpor na potenciometru i upalio blokadu dok je skuter radio, odmah je oslabio i zvuk je posto slabiji i skužio sam da fkt radi, i onda sam malo potenciometar šerafio ljevo-desno i čuo sam neko pucketanje iznutra ko da je pregorio i od tad više ne radi :( u čem bi sad bila stvar? Da uzmem kondenzator i potenciometar za veći napon?
Ne kužim zašto je tak pucketalo i riknulo sve :/
marin-w:
Po meni je 10mikroF je prejak kondenzator. Ja sam ga probao po toj semi spojit i odmah mi ugasi skuter.
Znam da na aeroxu spoje kond od 2mikroF bez potenciometra i da je to taman bude 49km/h. Pa probaj to .... kosta te 1kunu i mozda bude dobro.
Meni na peugeotu je i taj od 2mikroF prejak i kad potenciometar stavim na najmanje.....pa sam stavio 2 x 0.47 u paralelni spoj tj sad imam 0.94mikroF i sa tim sam uspio ustimat. Uglavnom kupi par kondenzatora pa probaj,a ako ti je potenciometar riknuo ili si ga prevrtio izbaci ga pa probaj bez.
borna13:
Znaći kažeš bez potenciometra? Samo na bobinu spojim serijski kondenzator taj manji pa prekidač i to na masu i to je to?
alfist09:
Poštovanje svima na forumu. Imam jedno pitanje . Pregledao sam cjeli forum i ne vidim da neko ima skuter PEDU PE50. Ako neko slučajno zna kako maknuti blokadu sa tog skutera koji ide 39km/h.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju