Tehnički kutak > Blokade
BLOKADE (Pitanja i odgovori)
Punisher:
--- Citat: Tino22 - 06 Svibanj, 2007, 21:41:48 ---Baš sam danas skinuo onaj plastični poklopac od kutijice gdje se nalazi filter,filter izvadio vidio sam nekakvo kratko gumeno crijevo koje je nataknuto okomito na nekakvu rupu.
Neznam dali je to ta lulica.Bum slikao s mobitelom pa ću ovdje stavit sliku
--- Kraj citata ---
Da to ti je to... samo ja nisam rezao ja sam je iščupao van...
Zašto bi se trebalo rezati :icon_scratch: :icon_scratch: :dontknow: :dontknow:
ivanm:
u pravilu, pežo nema nikakvu lulicu, ima airbox iz dva dijela, prednji ima suženje i dve rupe u plastici..
ako je skuter serijski i ima serijski auspuh nije u pravilu potrebno micati nikakve lulice jer je struja zraka optimalna za 50 ccm, i originalni frgazer.. govorim o starijim godištima pežoa, ako netko ima 2005, nek me ispravi (fotka) ;D
ako to i napraviš, treba ići nekoliko brojeva veća dizna, ja sam na pežou proširio jednu od one dve rupe u plastici i stavio diznu 60, imao je nešto bolji odziv na gas ali skoro neprimjetno..
dakle, blokade su uglavnom na variju i auspuhu, a s frgazera netreba piliti, čupati ni rezati ništa što bi pojačalo protok zraka, bez da se stavlja veća dizna, jer se u protivnom smjesa osiromašuje a to donosi slabije performanse i moguća oštećenja i pregrijavanje cilindra..
na piaggiu postoji lulica koja oslabljuje protok zraka ali i u airxoxu je mala rupa, kad se to makne skoro ništa se ne dobiva, nego prije frgazera ima bakreni limić koji sprečava frgazer 17.5 da radi punim kapacitetom..
u svakom slučaju bilokakvo prčkanje po usisu podrazumjeva štelanje frgazera, stavljanje veće dizne, a to povećava i potrošnju goriva a razlike u performansama su neznatne..
Punisher:
Ja sam dobio skuter sa karbom 12 i diznom 86 tako da mogu takoreći staviti i gljivu ali neću...
Kad sam skroz iščupao lulicu dobio dosta snažan zvuk samo me još hebe ubrzanje i samo ponašanje skutera tako da me skoro sram ga ovako glasnog voziti :laughing7: :laughing7:
ivanm:
bilokakva modifikacija usisa ili slično kada se mjenja okretni moment, podrazumjeva i dodatno štelanje prijenosa..
mislim nije nužno, ali okretaji se mijanjaju, jer je motor od skutera u nijansu uštelan stroj..
speed:
--- Citat: Tino22 - 06 Svibanj, 2007, 21:41:48 ---Baš sam danas skinuo onaj plastični poklopac od kutijice gdje se nalazi filter,filter izvadio vidio sam nekakvo kratko gumeno crijevo koje je nataknuto okomito na nekakvu rupu.
Neznam dali je to ta lulica.Bum slikao s mobitelom pa ću ovdje stavit sliku
--- Kraj citata ---
da to ti je ta lulica,nemoj je skroz uscupat van nego odrezi uza sami rub,al kad odrezes odma stavi vecu diznu za 4-6 brojeva
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju