Tehnički kutak > Tuning skutera

Skidanje ležajeva sa radilice???

<< < (3/4) > >>

Marino1907:
Danas pokušavao skinut ležaje sa radilice i na sve moguće načine nema šanse ni da ih mrdnem.Naznam kakav bi to radapciger morao bit da ulovi ležaj kada je tako malo mjesta između ležaja i radilice da ni najtanji šarafciger jedva uđe.
Sada više nemam ni ideje kako da ih izvadim. ??? ??? ??? ???

3alfa3:
Zamisli 2 klina. Stavis ih jedan nasuprot drugom i stiskanjem ih guras jedan prema drugom.
Isto to radis i sa 2 mala serafcigera koje moras ISTOVREMENO gurat ili lupat jedan prema drugom.

Mozda stvarno nemas sa cim i u tom slucaju je najjednostavnije do nekog tokara otic jer je njemu to 5 sekundi posla

speed:

--- Citat: 3alfa3 - 20 Srpanj, 2009, 23:42:47 ---Zamisli 2 klina. Stavis ih jedan nasuprot drugom i stiskanjem ih guras jedan prema drugom.
Isto to radis i sa 2 mala serafcigera koje moras ISTOVREMENO gurat ili lupat jedan prema drugom.

Mozda stvarno nemas sa cim i u tom slucaju je najjednostavnije do nekog tokara otic jer je njemu to 5 sekundi posla

--- Kraj citata ---
ja koristim i nastavke od hiltice kod skidanja lezajeva tom tehnikom,jbg snadji se kak umijes :laughing6:

gumy:
ja sam probavo jednom skinit sa 2 šarafcigera, 4 komada sam polomio i malo sam oštetio polutku radilice dok sam tiskao ležaj van. uglavnom to je po meni fuš metoda, bolje odnet kod tokara pa platit 50-100 kn da ti skine ležajeve i gotovo.

dino73n:
dhorvat ti je rekao kako to hoda,tri dobra jaka sarafcigera trebaju i jos jedan majstor,znaci pomagac sa dva sarafcigera zapne na lezaj a ti se sa trecim uz pomoc cekica zakucas izmedju lezaja i polutke radilice i lezaj leti kao iz katapulta.Rasporad sarafcigera je 120 stupnjeva ili mercedesov znak i sve to radite stegnuti u stegu ili skrip.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju