Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Aprilia SR-1 Pyrotherm team

<< < (2/75) > >>

mmario73:
Posle podešavanja palenja, i montaže auspuha, punjenja sistema pola destilovanom pola G12 antifrizom, usledila je kontrola LC sistema i obavezno provetravanje... Pumpa radi odlično, varnice ima, gorivo je doneto iz Mađarske Shell V power 100 oktana, i Valvoline Syncpower 4% umiksovani su u količini dovoljnoj za prvi krug i palenje....

Varnice ima, goriva ima, a da upali ni u ludilu.... tri puta sam pregledao mikrometrom palenje i prekontrolisao pisanije u knjizi, misleći da eprom nema dobru početnu tačku... sve ok... Da ne pričam koliko me je noga već bolela od kompresije i kurblanja, a zamajca ni traga, jednom zagurblaš rotor okrene tri kruga i laku noć..

Na kraju sam  već i svećicu promenio, misleći da je NGK iridijumska 10-ka prehladna, imao sam bosh neke manje toplotne vrednosti, pa reko samo da upali... i ništa... Počeo sam se baviti idejom da ga upalimo na radilicu i doneo trofaznu bušilicu vidi se na snimku.... i dok smo tražili odgovarajući priključak, gurblao sam uzastopno jedno 10-20.. i uspe da upali...

Ipak se na kraju ispostavilo da plovak ne zatvara baš najbolje i da je ovo velik ugao te da malo preliva preko ventila, i naravno presisa... Evo prvo palenje...ona trofazna bušilica na moju sreću nije bila upotrebljena...

Evo i prve vožnje sa 5,75 grama najtežim rolnicama koje imam u 19x15,5 dimenziji, ovo je na nekih 100km pređenih, uspeo sam do draga da uteram 190km, i posle nas je poklopila kiša koja je tri dana padala.... Na snimku se vidi da ga varijator drži na max 11k rpm-a, gde još nema prave snage... Karburator sam podesio sa ovim prenosom... i TM24 je najbolje rezultate pokazao sa 135 i 138 glavnom diznom, i iglom jedan podeok niže od sredine, dakle igla za jednu stepenicu višlje... Imao sam tu disproporciju na igli i ranije kod otvorenog difuzora... Na kraju je ostala 138-dizna....

Za sistem hlađenja moram priznati da su moja očekivanja premašena, jednostavno kada sam vozio bez prednje maske temperatura sa pola gasa držala se na 44 stepena, u malo forsiranoj vožnji uspeo sam da dobijem 49-50... Postojale su ideje da bušim unutrašnju plastiku da poboljšam cirkulaciju i na kraju sam odustao jer sam težio ka malo većoj temperaturi, zapravo najbolja radna je od 60-70 stepeni...

Posle zatvaranja svih plastika, ubacio sam i lampe, doduše bez sijalica, i sada imam u normalnoj vožnji sa 1/3 gasa oko 90kmh i temperaturu 49-53 stepena... ehh koji bedak na kymco motoru sam kuburio sa previsokom temperaturom ovde je pemala... Na dragu je ipak došla do 60-63 stepena jer smo čekali malo u red i dosta je bilo stajanja. Videćemo kako će se pokazati u toplijim danima, svakako imam ideju da rešim naponski kontrolisan obrtaj ove bosch pumpe sa 78 IC kolom, pa mogu temperaturu dobiti manjim protokom pumpe.. Zasad ide ovako....

Ovako izgleda sklopljena posle prve vožnje...Na drag sam izašao sa 3,5g i crvenim oprugama u motoforce kvačilu... za podešavanja uslova nije bilo.... a da je prevrteo to stoji, memorisan mi je max obrtaj 14540....

Toliko dalje ništa nisam radio, imam utisak da ovo motoforce kvačilo klizi, taj detalj treba da rešim, i moram videti kako plovak u karburatoru zatvara, sada je situacija kada ima više goriva u rezervaru od 3L nivo i pritisak goriva dovoljno guraju plovak i ventil se zatvara, u protivnom malo preliva i ne mogu baš da upalim, bez vađenja svećice...

mmario73:
Evo , podelih svoj rad sa vama, ima još mnogo da se radi na njoj i svakako me zanimaju vaša mišljenja i sugestije... 

Ovde ima još nekih slika i video zapisa...

http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=14188.15

robert:
svaka čast na trudu.  :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:

zac183:
Svaka čast, nemam rječi... :notworthy:
 :icon_thumright:

aeroxtuning:
predobro,ali najvise mi se svidja detaljan opis projecta  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica