Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Aprilia SR-1 Pyrotherm team
drift KING:
da je meni imat takvog tatu :D projekt je stvarno vrijedan hvale pravi si 2T doktor :)
LukyGS:
Umi decko, stvarno ljep project,puno truda uloženo i znanja.... :icon_thumright:
mmario73:
evo šta imam...
ovo je stock situacija i portmapa, mere se poklapaju sa merama iz knjige, na drugoj slici je otisak portmape u stock varijanti a na trećoj prerada na izduvu
šta sam uradio, vidi se na slici da je desna polovina izduvnog kanala u dnu višlja od leve, tu sa uradio simetriju da zatvaranja budu podjednaka i dodao nešto na površini obe strane.. gornji rub sam otvorio za 0,2mm na obe strane podjednako sa tendencijom porasta prema centralnom stubu..
siva linija je stock, a crvena vektor od novog otiska...
ako uvrstimo ove parametre videćemo da je tačan podatak da je stock cilindar u tačnoj sprezi na 13800-13900 obrtaja i da na pritisku od 181 PSI-ja rezultuje snagom 29,9KS-a, to je naravno teorijska snaga i ona se može očekivati u idealnom slučaju usisnog, izduvnog sistema, stepena kompresije i stanja motora.. očigledno je da se podpritisak izduvnog sistema poklapa sa pritiskom vakuma, i praktično tu imamo najbolje iskorišćenje rezonance auspuha.... Površina izduvnih kanala je u ovom slučaju 5.87-5.89 cm^2 i radi sa uglom od 191,8 stepeni, u slučaju C parametra 0,1mm.. U knjizi se spominje 196/130 najverovatnije se radi o štamparskoj grešci, sreo sam se greškama i ranije...
dok u prerađenom slučaju vidimo da tih 0,2mm rezultuje 192,9, tačnije 1 stepen većim uglom kao i ukupnom površinom povećanom na 5,98 cm^2 gde sam dobio simetriju pritisaka za 10 PSI veću, na 13700 obrtaja, i teorijski povećanu snagu za celih 1,1KS-a.. Ovoga puta prelivne neću dovršavati ponovnim poliranjem, prvi stepen sam uradio, ostatak će dočekati neku sledeću etapu..
Aprilia00:
bravo :) zivo me zanima kolko bi ks pokazalo na kotacu to cudo :icon_thumright:
mmario73:
i mene veruj mi, budem na leto izmerio, samo da se nađe neki dinotest u blizini :icon_scratch:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju