Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Aprilia SR-1 Pyrotherm team
mmario73:
i ovde sam se latio merenja, cilindar je 1/100 milimetra u plusu, moguće je da imam greške u kalibraciji komparatera,,.. prešao je svega 500km
imao sam i nešto ručnog rada čišćenja aluminijuma, naime stari klip se potpisao iznad izduvnog kanala, nešto malo, loše ulje kritična podešavanja karburatora i prevelika opterećenja učinila su svoje.. evo kako izgleda očišćen.. radio sam sa 800 u 1000 gradacijom rukom pod česmom 3-4 sata..
ovde su stari klip i novi koji planiram da ubacim....
uočićemo i razilike na suknjicama, na ojačanjima unutar klipa, i otvore za hlađenje klipa iznad predela bolcne novog tipa
podsetimio se radi se o klipu fi=50mm, i 77cc-a, odnosno neku stotu manje....
stari klip je u suknjici 49,88mm
novi klip je u suknjici 49,92mm
stari klip je u kruni 49,785, i novi isto toliko
stari klip je bez bolcne i karike težak 90,23 grama
dok je novi klip bez bolcne i karike težak 88,31 grama
mmario73:
dalje izmerio sam zazor na kariki starog klipa... za nepoverovati posle 500km pređenih zazor je 0,35mm..uočićemo da na staroj kariki nisu oborene ivice, jer sam ja zaboravio taj detalj kada sam sklapao prošli put...
i da su na kariki novog klipa ivice već fabrički oborene i da mi je zazor 0,10mm
i da proizvođač piše da je neophodno ručno doraditi da zazor na kariki u mom slučaju bude 0,15mm
pa sam taj posao uradio sa dijamantskim frezerom...
uhh nije baš dobro, leva strana na hromiranom delu nije u meri... ovo sam video tek kada sam uveličao sliku, na računaru... sledi popravni..
mmario73:
u međuvremenu sam rešio da proverim koji zaptivač treba da koristim za squish 0,55mm, i da se i njemu posvetim...
ovde se vidi koliko ima da se obradi, ivice Alu zaptivača koje štrče na sastavu, su meni smetnja i njih dovodim u meru kanala odnosno kartera
i ovde još jednom da se popravi ona ivica sastava nove karike...
sledi ponovo rad na cilindru, dosta je teško prići svim površinama jer je izduvni kanal ogroman a mesta na otvoru izduva malo..
grub rad je ponovo u toku, radilo se sa malim kamenom, rotacionom šmirglom gradacije 100, i dijamantom u predelima gde je nikasil u kanalu uliven...
ludilu nikad kraja
a evo i rama koji verno čeka.. Black-ova lampa je uspešno namontirana od strane najmlađeg majstora u porodici... dosta će to biti za ovu mašinu... :D
CoK:
Ti si polirao sve kanale cilindra? To sam i ja zelio ali nisam imao sa cime uci unutar kanala, bijaks nastavci su premali (prekratki)
za sto ce se koristiti taj skuter? Za neki drag race ili trke ili samo za nedjelju i ducan :D
vidi se da puno vremena posveces da sve bude tip top, svaka cast :icon_thumright:
ivanm:
mmario vozi trke u njihovom prvenstvu mislim..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju