Tehnički kutak > Tuning skutera
Sta se dobiva a sta gubi?
Lugburz:
zanima me,posto se bas ne kuzim u prijenos skutera,sta se dobija/gubi:
laksim/tezim rolicama
meksim/tvrdjim centralnim
i jos me zanima sta treba stavit na skut(TPH 50 '02) da se dobije veca krajnja i malo bolja vuca na uzbrdici?
na to mislim sta stavit u prijenosu,kit i spuh mi ne spominjite jer necu trosit pare na to...
DaBo:
mogo bi malo tražilicu koristit, ima sigurno milijun tema o tome :icon_thumright:
Dobije se ono što ti želiš. ako oćeš bolji start ili veću krajnju.
bijesna glista:
Pazi njega "da se dobije malo veca krajnja i bolje da vuće" a nebi uložio u motor 5 kuna.Nažalost za novac koji si spreman utrošiti u svoj scoot nemoze ti ni karitas nist ponudit.............
J.U.R.C.A:
laksim rolicama dobijes samo vise okretaja i motor se dere a nejde.sa tezim dobijes manje okretaja i motor nije u pravilnim okretajima gdje ima snagu.
sa tvrdim federom kontrasta dobijas to da ti dulje drzi remen podignut iza na remenici(dakle dulje u vecim prijenosnom omjeru)(motor bi trebao imat vise snage a manju krajnju brzinu)
sa meksim je obratno.
naravno to je sve u teoriji tako. to sve treba uskladiti jedno sa drugim da bi bilo OPTIMALNO i to je najbolje pogoden prijenos!(serijski je optimalno pogoden ako nisi nista dirao eventualno mozda premekani federcici na kvacilu na serijali)
Lugburz:
--- Citat: bijesna glista - 26 Lipanj, 2009, 07:14:11 ---Pazi njega "da se dobije malo veca krajnja i bolje da vuće" a nebi uložio u motor 5 kuna.Nažalost za novac koji si spreman utrošiti u svoj scoot nemoze ti ni karitas nist ponudit.............
--- Kraj citata ---
ka,prvo,ovo nije motor.
ka drugo,kad skupis nesto postova na forumu onda se drugima pravi pametan
ka trece,ulozio bi ja neke pare u motor ali definitivno nebi da 1000+ kn za neki auspuh koji cu opet tribat raspilat 10 puta zbog pregrada koje su unutra,znam to iz vlastitog iskustva,lik je isto za typhoon 50 uzea neki auspuh(ne sjecam se koji) za cirka 1500 kn pa je rekao da skuter s njim ide nesto bolje nakon sta ga je na 10ak mista ispila i vadia pregrade,bolje cu kupit sc22 auspuh od runnera pa njega raspilat i dobit koliko mi je dovoljno...a kit mozda cak i uzmem,ovisi o lovi...inace imam vaznije stvari za trosit pare,npr dijete od 4 mj.,a i skuter cu vozit samo ovo lito tako da mi se ni ne isplati ulagat puno...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju