Tehnički kutak > Tuning skutera

"Propadanje" rucice kocnice

<< < (3/3)

dino73n:

--- Citat: SlowRider - 20 Lipanj, 2009, 19:05:30 ---Nije zbog toga sigurno, drukcije se ponasa kada povuce zrak.

BTW rijesio sam problem, ipak nije bilo do ulja sto bi mi bilo jako cudno, jedna gumica pusta pritisak i ulje se vraca u posudicu kroz drugu rupicu.

Pokusati cu nabaviti novu gumicu(e) i to ce onda biti reparirano.

--- Kraj citata ---

Definitivno je crkla gumica u glavnom cilindru tj rucici,dok ne nabavis novu mozes se pomoci tako sto ces skinuti gumicu sa klipica i na mjesto na kojem stoji gumica namotati par krugova teflon trake,to ce malo povecati precnik gumice i pospjesiti kocenje.

SlowRider:
Stavio sam kompletnu drugu posudicu i radi bez greske. Inace nikada do sada niti najmanjeg znaka da nesto ne stima sa kocnicama. Inace ta posudica je bila koristena u svrhu stunta pa se i ne cudim sto je popustila gumica. :toothy3:

--- Citat: dino73n - 20 Lipanj, 2009, 20:34:07 ---Definitivno je crkla gumica u glavnom cilindru tj rucici,dok ne nabavis novu mozes se pomoci tako sto ces skinuti gumicu sa klipica i na mjesto na kojem stoji gumica namotati par krugova teflon trake,to ce malo povecati precnik gumice i pospjesiti kocenje.

--- Kraj citata ---

Ne bih htio fusati oko toga, zanima me da li treba neka posebna gumica posto je izlozena agresivnoj tekucini, jer trazio sam orginalno rijesenje i ne mogu nista naci u vezi toga.

kiza-iz-kvarta:
definitivno ti treba original gumica.....prije par godina  frend uzeo ubijenog vxr-a od frajera koji bi se po.ebo za lipu,tako da je bio problem dat 150kn za zadnje disk pločice.....uglavnom klipić je probio željezo pločice,ispao van, iscurilo ulje i tak se vozio godinu dana,gumica se osušila.....tokar je napravio novi klipić i izravno disk,  a posebno gumicu ,naravno,ne možeš uzet u piaggio centru!!!!uspjeli smo iskopat "identičnu" gumicu u trgovini s vodo-materijalom.....složili kočnicu,držala je možda 5 dana jer  je uk ulje doslovno pojelo gumicu...uk ulje je je.bena stvar,pogotovo ak se nekom zamjeriš pa mu ga istreseš po autu(kao drale) :jerk:...tako da ti savjetujem da bolje ne stavljaš kojekakve homade gumice već original.....

Giz:

--- Citat: SlowRider - 20 Lipanj, 2009, 16:29:17 ---Ako brzo i jace pritisnem rucicu zadnje kocnice onda nemam problema, koci odmah i djeluje kao odlicno odzracen sistem. Ako postepeno i usporeno pritiscem rucicu ona propada i ne koci, tako mogu stisnuti do kraja i jedva ce kociti, dok malo ubrzam postupak onda je sve u redu.

Nadam se rijesiti problem izmjenom tekucine za kocnice jer je ovo staro 2.5 godine. Radi se o zadnjoj kocnici na aeroxu, brembo.

--- Kraj citata ---

Gumice strunule, vrlo vjerovatno na klipiću u čeljusti.

ivanm:
promjeni gumice, novo ulje, odzrači i gas..
odnosno kočnica  ;D
moralo bi biti u original dućanima ako nema ima u gundulićevoj radiona, samo donesi uzorak i reci da je za kočnicu, oni će ti napraviti za par kuna..
http://www.bolf.hr/onama.htm

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju