Tehnički kutak > Tuning skutera
Honovanje???
Ceki21:
brusenje i honanje nije ista stvar
prvo se brusi, a onda ide honer na kraju ;)
Pupo:
Bezveze se prepirete, u cijeloj priči sa honanjem je važno da se s njim postižu one "kose" linije u cilindru na kojima se zadržava film ulja. Sad da li se to postigne odmah bušenjem pa je bušenje jednako honanju ili se postiže honanjem kao zasebnim procesom kada se radi honerom sasvim je svejedno.
Nekidan sam sa honerom 6 stublina vraćo u mladost, cijelo popodne. Popi**** sam! ::)
Benjamin:
A dobro ak je razlicito..nisam znao...misim radi se na istom stroju samo s drugim nastavkom...i kolko znam busi se cilindar i onda honuje uvijek kad ide veci klip..u sklopu istog procesa je...
nije vazno ionako...sad smo svi pametnij
gokiSP:
honovanje bi se u principu trebalo raditi kod svake promjene klipa tako isto i nakon brusenja cilindra...radi se najvise zbog uljnih kanala a i zbog toga da kad stavis klip i karike novo da krene od nule i da si napreve put...
Benjamin:
dobro to mi je jasno bilo..
nisam sam znao da se honovanje i busenje smatra razlicitim..bio sma uvijeren da je isto po svi informaicjama koje sam dobi...odnosno znao sma da se povecavanje provrta i "urezivanje" uljnih kanala izvodi na istom stroju...pa sam mislio da je to isto...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju