Tehnički kutak > Tuning skutera
Paljenje za LUNU
Resident-Bj:
Dali bi mi netko mogao reci ili je probao dali paljenje (magnet,itd) od minarelli masine pase na LUNU ? :dontknow:
I ako tko ima za prodati neka se obrati putem PM-a
Hvala !!!!
SlowRider:
Nabavis paljenje sa pickupom, magnet, cdi, bobinu i imas orginalno paljenje minarelli. Izmjenicna struja koja ide na regler i za svijetla se samo poveze sa postojecom instalacijom. Dakle imas iskru na svijecici od provjerenog paljenja, a ostala struja ide preko postojecih komponenata...
E sad, jedini moguci problem je pricvrscivanje statora, na mjesto starog, i magnet na radilicu. To treba provjeriti.
Resident-Bj:
j****u vec sam danas od tebe narucio bobinu , a mogli bi se dogovorit za to sve , samo nemas magnet , a jel bi pasao moj originalni s lune ?
SlowRider:
Znaci ovako, minarelli paljenje Yamaha stari tip (od 98. do 2002. god. aerox, neos, benneli, italjet dragster...), ima 4 zice koje izlaze prema instalacijama. Na 2 zice se spaja CDI od minarellija koji ima 5 zica. Preostale 2 zice iz paljenja su izmjenicni napon koji treba preusmjeriti na instalacije na skuteru, odnosno regler. CDI ima 5 zica, znaci 2 idu na paljenje, 2 idu na bobinu minarelli i 1 je za gasenje skutera koja se spaja na bravicu.
Ako namotaji (stator, zavojnice) odgovaraju u dosjed na bloku, i ako magnet pase, onda se bez poteskoca moze pripasati minarelli struja, znaci imate provjereno i kvalitetno paljenje te velika mogucnost je da ce skuter ici bolje.
animatrix:
ak netko to napravi, nek javi rezultate..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju