Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ
Minarelli CDI na keewaj -cpi
gumy:
stavio sam jednom dečku cdi minareli na nekog kineza, i dosta je startniji skuter s njim
cvele60:
Mislim da bi bilo korisno spojiti ovo sa Pajinom temom...
http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,19449.0.html
Mina CDI prepakovan na Keewaj-CPI ...
plavo i bijelo -> crvena i bijela
crveni i crni -> crvena i crna
Crno -> narančasta
crno-bijeli -> crna
zelena -> crna i bijela
bijelo zeleno -> - (sasija / negativne baterije terminala)
Ovo su boje na orginalnom CDI-u..[.zanemarite one jednobojne oznake desno-to su boje sa Cheesee-cdi-a]...
Ja nisam isprobao pa za evuntualnu stetu ne odgovaram :D al momak kaze da radi odlicno...c/p
Yeah! It works great. Nice to see you alive Posted Image Nowadays I have it on my shelf, using Stage6 Racing now. Intention to drive 110km/h this year, now max 103km/h.
I have also ported the block etc. I've had problems with oil pump. White "gear" broke off and I replaced it with one from Minarelli. Worked since. I also premix 1-2%.
Minarelli CDI fitted to CPI http://www.motot.net/galleria/showphoto.php/photo/358826/cat/21133
Installing the ignition is very easy, it's bolt-on. If you have problems with it, I'll help you out. First time I attached it, it had built-in limiter always on. Don't know why. It should be only on when you attach the blue wire to ground. I disconnected it and blugged in again, worked like a charm.
MVT Millenium gave me honestly 1-2 extra hp. You should buy it from my link. Send them email and they will order it to you. Remember to mention CPI/Keeway.
jonik
animatrix:
Ako koga zanima ja sam spojio Malossi TC-Unit K15 CDi na lunino ozicenje, s lijeve strane cu pisati boje na skuteru, s desne na cdi-ju:
crno bijela - crno bijela - kontakt
bobina - narancasta
masa - crna
crveno crna - crveno crna - HV zavojnica
narancasto bijela - bijelo crvena - pickup
kontam da bi se gotovo svi cdi-jevi dali spajati medjusobno, cdi-ju su bitne samo ove navedene zice, kontakt (iako moze i bez toga raditi), bobina i masa, visoko naponska zavojnica i pickup. to je osnovno za rad, a to svaki motor mora imati. osim ak je DC-CDI u pitanju
SlowRider:
problem je sto dosta kineza ima drukcije boje zica prema CDI-u, ali sve je to isto, samo su boje drukcije i evenualno oblik jacka.
Na minarelliju je to ovako izvedeno (CDI sa 5 zica):
Crno bijela zica sluzi za gasenje skutera, kada se spoji sa masom onda se skuter gasi jer svijecica ne dobiva iskru. Na skuteru je to spojeno preko bravice, i crno bijela zica se preusmjerava na masu kada je bravica u polozaju OFF.
Crveno bijela je najcesce signal iz pickupa u CDI, kod nekih je plavo bijela.
Crveno crna je napajanje CDI-a imjenicnom strujom direktno iz zavojnice paljenja/statora.
Crna je masa koja se spaja na sasiju, kod nekih je zelena zica masa.
Crno zuta je izlaz iz CDI-a i ide u bobinu, kod nekih je siva zica izlaz.
drzga:
Slazem se i vec sam radio to da mjenjam CDI sa jednog motora na drugi sa jednog proizvodjaca na drugog itd..
ali nemojte zaboravit da CDI unutar sebe ima isprogramiranu mapu paljenja najcesce je to advance kod novijih masina, tako da se lako moze desiti da ta mapa nije ista za sve masine pa moze doci i do pregrijavanja samog cilindra i cjele masine
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju