Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Leon@rDo :)

<< < (2/16) > >>

DaBo:
Lijepo..samo napred...sretno!  :icon_thumright: :icon_thumright:

Bogus:
poceo sam polako sastavljati i gledati kako ti izgleda....

eto tako bi trebao izgledati zadnji kraj, jos bi 5 cm trebao dolje... ali kad vi se rupe probusile na ovoj ploci i stavio amortizer to bi taman bilo to...
al nekak sam malo vise razmisljao, da napravim distancere za amortizere i da odrežem tu ploću koja drži sic, i da je stavim višlje?
tako da mogu napraviti undertail  ???
malo me to muci neznam sta da napravim, mislim da bi ovo s undertailom se moglo lijepse sloziti... al malo me kune muće...
tako da sam u mukama doma s razmisljanjem sta da radim

kada mi je najmanji problem, lako se ona odreže... malo sam si to probao zamisliti kako bi izgledalo, i mogu reći da sam zadovoljan s tom idejom o undertailu...
već imam i ideju za tablicu, štop svjetlo, žmigavce...

ipak sam odlucio odrezati tu ploću i složiti to nanovo  :frajer:
a to se već vidi i na slikama :toothy12:

to je vec zavaren novi nosać na ramu!

kadu sam za cas rijesio, jel sam je od oka rezao sa pilom...
nije ispalo bas lijepo, ali uskoro ce se i to popraviti :)

još sam išao pripasati governal od runnera, zato sto ide komplet struja i satovi od runnera gore onda :toothy10:
dakle stari governal je imao rupu promjera 34mm, a ovaj od runnera 28mm... pa ga je trebalo proširiti za 6 mm

to sam radio od 15:15 do 17:10... to sam turpijao najvise s obicnom turpijom, pa kasnije malo sa zraćnim bijaksom
kako je to ispalo... evo slika 8)

zaboravih reći... stavio sam i distancere za amortizere koje mi je dao kolega jandro... mucho gracias :D  :D

dakle tako sada motor izgleda iz daleka, visina zadnjeg kraja je dobra, položaj mašine mi se isto cini da je dobar tako da je to to 8)

to je taj goveral koji mi je oduzeo ruke :D
.............................

nakon par dana sam poceo i s plastikama se zezati   :)

evo par slika kak to izgleda, tu se nema baš što puno pričati osim: uzeo sam zračni biax stavio gore šajbu za rezanje... i ožeži, kak ispadne ispadne...

tako je izgledala plastika dok sam rastavio svjetla žmigavce i skinuo tablicu  :o

a sada dok je "spiljena"  :frajer:

ljudi do sljedeceg posta uživajte  :drunken_smilie:

alfist159:
Pametno da si se odlučio rješiti rotaxa! :icon_thumright:

Bogus:

--- Citat: alfist159 - 10 Lipanj, 2009, 13:27:53 ---Pametno da si se odlučio rješiti rotaxa! :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

Zašto ???

Bogus:
ajmo dalje...

ovako, nabavio sam cdi, kljuc, bravicu, čitač koda od gilere... tako se jos malo treba igrati s instalacijama i gotovo(nadam se)

a poceo sam i raditi rep...
kolega vencl mi dao ideju s mrežicom za kalup, tako da sam to usvojio i probao...
evo nekoliko slika :)

malo mi je prvi rep propao tj. undertail, tako da sam odlucio napraviti novi... kolega capo mi dao novu ideju...
taj stari mi posluzio kao kalup, malo to dotjerali i na njega navukli stakloplastiku... za sada sam pre zadovoljan, samo je malo vremena pa se ne stigne raditi...

evo par sličica :D

to su bile pripreme i slaganje kalupa...   

navučena stakloplastika, 3 sloja... i finalni proizvod 8)

undertail je odmah poravnat sa kitom, i prvi sloj je pošmirglan... i jos se u nedelju navukao 2. sloj... koji sam ostavio da se suši, a sada nemam vremena do vikenda ga prešmirglati i poravnati da bude gotov...

..................................................

malo se slagao spuh... složena je i grana al nisam ju slikao... zaboravih :P

igram se sa svim polako, malo undertail... pa karb i hlađenje...

tu mi je onda dosao kolega Nino pomoći oko masine......nakon kemijanja 2h, zabrundao je 8)  8)
tog trenutka sam se ponovo rodio, mislim da sam bio najsretniji covijek na svjetu  :happy3:
no no, evo malo slika da vam ne bude dosadno :P

ima jos dost toga, al to dolazi u sljedecem updateu....
do pisanja.... :hello:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju