Općenito > Trgovine
Švercanje dijelova prek granice
3alfa3:
Ako te uhvati u svercu, najmanje sto mozes ocekivat je placanje poreza (i carine ako ne dokazes da je proizveden u EU) i kazne.
Ako bude lose volje, uzima ti i robu pored kaznjavanja.
Neka ti slovenac ispuni tax free obrazac, ti ga potvrdi na SLO granici pri izlasku i prijavi nasem cariniku. Mozda te pusti, a mzoda naplati 22% poreza na neto cijenu. Poslije u posti podignes porez koji si platio u SLO. Ispadne te sve oko 10% skuplje nego da uspjesno prosvercas, ali ne prijavis slovencima jer ako ima prijavis, onda oni najcesce javljaju nasima da dolazi netko ko je potvrdio tax free
SlowRider:
Ako mislis da ces biti na konju nakon trgovine sa cilinderom, varas se :jerk:
Ghoul:
--- Citat: 3alfa3 - 04 Lipanj, 2009, 23:16:59 ---Ako te uhvati u svercu, najmanje sto mozes ocekivat je placanje poreza (i carine ako ne dokazes da je proizveden u EU) i kazne.
Ako bude lose volje, uzima ti i robu pored kaznjavanja.
Neka ti slovenac ispuni tax free obrazac, ti ga potvrdi na SLO granici pri izlasku i prijavi nasem cariniku. Mozda te pusti, a mzoda naplati 22% poreza na neto cijenu. Poslije u posti podignes porez koji si platio u SLO. Ispadne te sve oko 10% skuplje nego da uspjesno prosvercas, ali ne prijavis slovencima jer ako ima prijavis, onda oni najcesce javljaju nasima da dolazi netko ko je potvrdio tax free
--- Kraj citata ---
aha, kul...ok hvala na informaciji! pa cu si izracunat dal mi je jeftinije tak solo ic ili narucit tu sa foruma od nekog...
@Slow - zakaj? pa mislim spulja ko spulja!? kosta cca. 5 ojra manje nego na >>>reklamiranje
robert:
kad mi frend nešto treba za skuter ili motor on ode skuterom gore koji je uredno blokiran na 50, pokupuje stvari i odmah i montira a stare baci.auspuh je našao neki stari prastari i montirao ga otišao tamo kupio novi i prišerafio ga. vratio se nazad preko granice isključio blokadu i udri miško.
Ghoul:
--- Citat: robert - 04 Lipanj, 2009, 23:25:06 ---kad mi frend nešto treba za skuter ili motor on ode skuterom gore koji je uredno blokiran na 50, pokupuje stvari i odmah i montira a stare baci.auspuh je našao neki stari prastari i montirao ga otišao tamo kupio novi i prišerafio ga. vratio se nazad preko granice isključio blokadu i udri miško.
--- Kraj citata ---
:toothy12: :toothy12: :toothy12: stari moj, to mi je prvo palo napamet! ali jbt fakat mi se neda sa skutom do tam klipsat i jos to da moram blokadu imat u Slo da nebi naj#bo...pa doso bi nikad do shopa! i onda jos da montiram to ahhh...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju