Tehnički kutak > Tuning skutera

prevrt?

<< < (4/5) > >>

veka84sb:
Ok je, samo ovaj dio "powerband vrlo kratak (npr. od 9600- 9750 okretaja i slično)" ipak nije tako uzak ..rijec je o vecm rasponu cca 1000 rpm ili cak vise a to ovisi o auspuhu... Zx ima taj raspon ako se ne varam nesto siri (oko 1500 rpm) zato ga je lako postelati dok trkaci spuhovi koji jako puno snage izvlace imaju  raspon od samo cca 500 rpm i tesko ih je postelati.

Power bend vecim dijelom ovisi o auspuhu ,a krivulja snage o cilindru kako je obradjen (ne mislim na dizanje kanala).

Drnda:
e sada mene zanima kada imas midrace spuh na serijali neobradjenoj.. kako ga nastelati. posto serijala cyl ima najvecu snagu oko 7k okretaja mislim , a spuh ima rezu oko 11k rpma. kako to ustelati.. znam da ce te reci, uzmi novi spuh i to.. ali nema se love za 2 spuha, posto ne zelim ovoga prodati... jer ako imam ubrzanje, mala mi je krajnja, skuter se mislim prevrtava, ali ne puno.. ima sut do 70 odlican i nema snage dalje.. znaci ide nekih 90 po satu. trosi kao mlaznjak, razvrtava se ok i ono poskakiva na gas.. ali nije to to...

veka84sb:
Treba prilagoditi ispuh i kanale auspuhu da se sve potela kako treba. Znaci podici ispuh da ima snagu na okretajima na kojima i auspuh i prosiriti kanale po mogucnosti mozda spustiti dole do klipa ako vec nisu, ali nema potrebe dizati ...najbitnije je pogoditi visinu ispuha ,dok sam oblik ispuha ce utjecati na odziv ili kako ja to nazivam zivcanost na gas....

Za uspredbu cca 1mm dizanja ispuha je razlika izmedju serijale koja vrti 9.500 i midrace koji ima rezonancu na 11500 rpm znaci nije za pocetnike ni amatere ,treba znati sta se radi ili u protivnom moze se sve zezniti i onda cilindar ode u smece..

Drnda:
ma evo planiram ga prodati sa skutom i sve poslati u 3pm, ionako mi je to postalo slabo nakon 2 dana voznje. ali eto, nitko me nema u ubrtanju, ali krajnja je katastrofa i pije. zato jer se jako vrti visoko. i preotvoren je spuh.. sada samo neznam sto bih kupio,.. mislim se da li uzeti 125 2r neki rr

veka84sb:
Vidim da imas 19 god . Za koju kategoriju imas polozeno? Ako planiras nesta 125 ccm 2T racunaj da ce piti i da kupujes macka u vreci osim ako ne uzimas od nekog poznanika ,susjeda ,bratica ili slicno.. racunaj na vece troskove odrzavanja.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju