Tehnički kutak > Tuning skutera
prevrt?
ivanm:
--- Citat: ZverkO - 05 Lipanj, 2009, 09:55:13 ---zx = 6 692
--- Kraj citata ---
mjeriš torq, na 6700 je prenisko za spuh, mora se vrtit u rezonanci a ne u torqu..
nebude išo bolje od serijale na 6700, serijski spuh se vrti na toliko...
znači 9000-10000!!!!!
ZverkO:
Ovu sliku sam nasao na forumu www.mojskuter.com/forum/ i tim sam se sluzio.
ivanm:
savjeti se dijele iz iskustva ako si sastavljao setupe i štelao a ne po tablicama..
svi rezo auspusi se na serijskim cilindrima moraju vrtit da bi išli..
recimo piaggio sa serijskim spuhom sa katalizatorom se sa serijskim rolama vrti na 8500, ako okretaji padnu ispod 8000 skuter gubi ubrzanje, ide ko tomos..
sa rezo spuhom okretaji trebaju biti oko 10000, +/- 500 ovisno o ostalom setupu (federi, karb, filter itd)..
ZverkO:
OKOKOKOKO
:icon_thumright:
dhorvat:
Onakve tablice okretaja su najpreciznije što mogu biti jer su mjerene profesionalnim instrumentima. A ovo da ne kažem g#vno od obrtajki na skuterima laže koliko je dugo i široko. :angry7: Slično kao i sa brzinomjerom :icon_thumright:
Ali imamo sreće što na svima isto laže tako da se možemo ravnati po originalnim čukicama. Npr. ZX-a nemate što tražiti ispod 9000 okretaja. S tim da nebi bilo loše staviti ga da radi i nešto malo ispod 9500 kroz ubrzanje :icon_thumright:
Jer po tim čukicama moj serijski spuh ide i do 9200 okretaja na krajnjoj što je bedastoća. Al kaj je, tu je. :toothy3:
BTW. svaka mašina ima svoj tzv. powerband. To je raspon okretaja od maximalnog momenta do maximalne snage i unutar tog raspona motor ima najbolje performanse. Ovisno o setupu (cilindar, frg, auspuh, struja...) motor ima na različitim okretajima dotične performanse. Kod dvotaktnih motora sa, ajmo reći, sportskim auspusima je taj powerband vrlo kratak (npr. od 9600- 9750 okretaja i slično). Drugim rječima, ako imamo motor kojem je powerband između 7 i 9 tisuća okretaja, prevrtavanje se zove svako ubrzanje koje radi na okretajima većim od 9000 :icon_thumright:
Nek me neko ispravi ako sam gdje fulao :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju