Općenito > Generalno o skuterima

koje gume za Skippera

<< < (2/4) > >>

Doomsday:
Sad, neman ti ja previše iskustva, ali kako naši skuteri nemaju previše snage, ne troše gumu pretjerano... Meni je drago kad je guma friška, ja na autu mjenjam sve 4 gume svako 40-45 tisuća km, iako ne izgledaju potrošene (na 20-tak ih minjan zadnje-prednje)... Cifra za gume na skutu nije velika, meni bi osobno bilo draže da se troše, pa da vidin da ih moran minjat, nego da okoštaju i izgledaju ludilo, a ne drže kurca... Zato san u načelu bija protiv skupljih guma, ali tvoje dimenzije koju god gumu da uzmeš, neće bit preskupe... Sava se pokazala kao jako dobra guma, ali ja osobno volim i vjerujem Bridgestone gumama pogotovo Battlax seriji... Ma, šta uzeja da uzeja, uzmi što prije... :icon_thumright:
I pazi da nisu stare... Evo ti šta sve piše na gumi...
http://www.savatech.si/eng/velo/scooter-tech-info.htm
Broj 9 ti je datum, tribale bi bit 4 znamenke, prve dvi su tjedan u godini, a druge dvi godina kad je guma proizvedena... :frajer:

ALONSO:
thx

i konačno, nadam se zadnje pitanje :toothy12:
koliko bi maksimalno guma smjela biti stara kada je kupujen polovnu? ja nekako sumljam u sve starije od godinu dana, a vi?

Doomsday:
Pravilno skladištena, mogla bi bit komodno i 2 godine stara, ali javlja se problem baš kod skutera i auta od penzića, koja će dugo držat gumu prije nego se guma potroši, jer vrimenom guma okoštava kako stari, a ova koja je bila dugo na skladištu će manje izdržat na vozilu... Ne onoliko manje koliko je bila na skladištu, ali ipak nešto manje... :dontknow:

P.S. pod Sava sam mislija na MC 29 SPORTY 3+ je je inače Sava širok pojam... Bolje od njih bi bile MC 16 RACING SOFT (pazi, ne obična MC 16 i ne RACING MEDIUM nego baš SOFT) koja je trkaća guma, ko žvaka, drži ko luda, ali se brzo i troši... Problem sa Sava RACING gumama je šta se malo kupuju jer su skuplje (120/70-12 cca. 390 kn, 130/70-12 cca. 410 kn), pa ih u HR ne uvoze, jer im ostanu neprodane... Bolje su od svih ovih ostalih, po mom mišljenju... Mogle bi se valjda naručit, ali to bi potrajalo... Zato san ti i preporučija MC 29 SPORTY 3+ jer ćeš njih vjerojatno nać i isto su više nego OK...

ALONSO:

--- Citat: Doomsday - 17 Travanj, 2007, 19:22:22 ---Pravilno skladištena, mogla bi bit komodno i 2 godine stara, ali javlja se problem baš kod skutera i auta od penzića, koja će dugo držat gumu prije nego se guma potroši, jer vrimenom guma okoštava kako stari, a ova koja je bila dugo na skladištu će manje izdržat na vozilu... Ne onoliko manje koliko je bila na skladištu, ali ipak nešto manje... :dontknow:
--- Kraj citata ---
dobro je, ja ću je koristit tako da tu nema frke :happy6: :toothy10:

ALONSO:

--- Citat: Doomsday - 16 Travanj, 2007, 23:22:58 ---

120/70 - 12 MOLAS ML50 cca. 350 kuna
130/70 - 12 MOLAS ML50 cca. 370 kuna

--- Kraj citata ---
ovo san uzeja, ne pitajte me zašto :icon_biggrin: valjda će poslužit ako je Brigdestone

gleda san i savu mc 29 koja san tija uzet međutim imaju samo prednju a stražnju bi tribali čekat par dana tako da nisan tija uzet....

s balansiranjem, promjenom i gumam račun mi je 904 kune, ali se plača preko predračuna na firmu... :happy6:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju