Tehnički kutak > Tuning skutera

el. vodena pumpa problem

(1/7) > >>

fatal1ty:
Ovak stavili smo frendu el. vodenu pumpu na skuter,radi se o novoj aprili-i SR-50 piaggio masina.Stavio je el. vodenu pumpu tak da izvadi original pumpu i uljnu pumpu i smanji opterećenje na radilic. E sad problem,spojili smo pumpu i radi ona,pumpa,voda dolazi u kiler ali se nediže u posudicu s vodom,tj voda ne cirkulira kak treba.Spojili smo ju tamo na izlazu vode iz bloka gdje inače original vodena pumpa tjera vodu ali na funkcionira dobro,cilindar se zagrije i voda ne cirkulira..Sistem je dobro spojen a i pazili smo kak voda ide kroz cijevi na pumpi....zna netko u čemu je problem ? Mi više nemamo ideja  :dontknow:

Dali pumpu možda treba spojiti negdje drugdje ? Kod kilera ili prije cilindra pa da kroz cilindar pumpa ? Na netu sam vidio da ju svi stavljaju poslije izlaza iz cilindra na minarelliu tj. poslije izlaza iz bloka na piaggiu šta se i meni čini sasvim logično.

mrcina:
ne nego vam je pumpa preslaba neradi dovoljan pritisak u cijevima da voda kakotreba procirkulira.

fatal1ty:

--- Citat: mrcina - 04 Lipanj, 2009, 15:43:08 ---ne nego vam je pumpa preslaba neradi dovoljan pritisak u cijevima da voda kakotreba procirkulira.

--- Kraj citata ---

je pa kak je to moguće da svima inače radi a sad u ovom slučaju ne...većina skutera vani nabrijanih do bola ima tu pumpu i radi normalno.I ona se vrti tak da voda dođe do kilera kroz doljnju cijev ali nedolazi do gornje koja vraća vodu u cilindar.To mi nije jasno,a ova voda iz posude ko da stalno miruje samo se malo mješa...i sistem je odzračen da

gokiSP:
a da spojite ulaz u kiler na gornju cijev a izlaz iz kilera da bude na doljnjoj?

3alfa3:
Ako je sistem odzracen, niti jedna cijev zacvikana pod velikim kutem, a temperatura kilera osjetno manja od cilindra (bez termostata ili sa potpuno ispravnim termostatom), onda nema druge nego preslabi protok za koji je odgovorna pumpa

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju