Tehnički kutak > Tuning skutera
Objašnjenje - opruge na kvačilu, rolice, rastavljanje varijatora!
Bidalot_C30:
to je kilo ključ,imam ga ja,namjestis na koliko kilonjutna ces stezat i kada stegnes to odredenog broja,kljuc samo priskace...to se najcesce koristi za stezati klipnjace na autima..
J.U.R.C.A:
koristi se i bilo gdje di je materijal navoja pa i sarafa osjetljiv na pretjerano zatezanje(moze doci do pucanja) uglavnom na aluminijskim legurama(blokovi motora) i full preciznim i osjetljivim stvarima(vilice motora)
jetforce 24:
molim vas za pomoć
skinuo bih na skuteru jet force c-tech variomat i kvačilo da stavim malosi zelene opruge kvačila i da skinem onaj limić u variomatu (tj. blokadu jedinu preostalu) ali nokako da odšerafim variomat nemogu ga nikako blokirat pa ako neko zna molim vas za pomoć
giannelli:
--- Citat: d3xt3r - 03 Lipanj, 2009, 09:08:27 ---Posto ja nemam kompresor, tj. imam ali nemam nastavak... Pa to radim sa ovakvom blokadom koja ide umjesto svjecice... :headbang:
http://img23.imageshack.us/img23/9739/blokada.jpg
Posto nisam bas neki dobar crtac u Paintu da pojasnim...
To se stavlja u cilindar umjesto svjecice i kada se zaserafi blokira klip da se pomice i tako se onda nemoze niti variomat okretat te ga je vrlo jednostavno odserafit...
Isto tako i kada se variomat ponovo stavlja blokada je u cilindru i opet se nemoze variomat okretat i to je onda lako i zategnut...
Ne znam kako se to tocno zove, ali ja mislim da se zove Njutn kljuc ili Kilo kljuc (neam pojma, ispravite me slobodno) :dontknow: na njemu podesavate na koliko Njutna ili Kila ce te zategnuti variomat...
Ja sam inace zatezo na 5.5 necega i bilo je sve oke... Ako grijesim, ispravite me... :glasses9:
--- Kraj citata ---
frendu je tako puko klip na malossi sportu, na elektrodu svjecice je bio zavaren malo duzi okrugli komad zeljeza.. i lik nije namjestio klip u GMT i odjednom cujes 'cak', skinemo glavu ris na klipu popola. :D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju