Tehnički kutak > Tuning skutera
Objašnjenje - opruge na kvačilu, rolice, rastavljanje varijatora!
marin077:
Čemu služi, odnosno šta se dogodi kad se promjene opruge na kvačilu (žuta, crvena, zelena itd.)
Jel ima netko kakvu sliku kako izgleda unutarnji život Aerox-a, u pitanju je mehanika ispod onog dugačkog poklopca koji ide do zadnjeg kotača.
Što rade i kako to rade rolice koje se popularno spominju?
Da li je problem te dvije stvari promijenit, odnosno doći do njih?
Unaprijed hvala i pozdrav! :headbang:
speedfight 2:
evo ovako za aeroxa inace su najbolje zute oprugice i valjcici od nekih 3.5 g do 3.8 g ovisi bar tako kazu ali ja vidim da ti neznas ni kako se taj "poklopac" zove zato rađe nadi nekoga da ti to napravi nemoj sam...
VoRdA_NRG_MC3:
--- Citat: speedfight 2 - 01 Lipanj, 2009, 11:30:18 ---evo ovako za aeroxa inace su najbolje zute oprugice i valjcici od nekih 3.5 g do 3.8 g ovisi bar tako kazu ali ja vidim da ti neznas ni kako se taj "poklopac" zove zato rađe nadi nekoga da ti to napravi nemoj sam...
--- Kraj citata ---
tako je !!!!
a najveci ti problem doci do njih...
koristi malo search ili odi na trznicu naci ces to sto trebas na prvoj stranici..
speedfight 2:
ma on treba naci nekoga da mu to napravi,jer vidim da je njemu DEKL ("dugacki poklopac") tako da nek se on toga ostavi najpametnije...i naravno trazi na search tamo ces nac sto te zanima jer o aeroxima ima hrpa tema...
Benjamin:
kak mozes reci da valjaju te i te opruge i rolice a neznas niti koji set up ima na skuteru...
najvjerojantije je da je serijala..ali ima i slucajeva da imas sporta na full serijali...ili polini corsu ili tak nes npr...kod svakog je drugacije...
2marin pretrazi malo forum pod search ima tog dosta....
Federi kvacila sluze za odredivanje na kolko okretaja kvacilo pocne hvatati zvono...a kad pocne hvatati zvono skuter krece...
Postoje razlicite boje jel one prema tabeli odreduju tvrdocu federa a time i okretaje..sto tvrde to su visi okretaji na kojim kvacilo pocne hvatati...
Poklopac se inace zove deklo prijenosa...
S u variomat se mecu rolice koje se obiljezavaju po tezini...uvijek treba isprobavati kad se tjunira skuter koja tezina pase na odgovarajuci set up...uglanvom s njima stelas meduubrzanja...sto lakse to se brze razvrti i dode na okretaje ali ak su prelagane nece imati snagu za povuc...otici ce u okretaje a nebu smjesta isao..a ak su preteske nebu se htio razvrtiti i nebu mogo razviti punu snagu...recimo ak na ranvom ide kolko tolko i dodes na uzbrdicu pocet ce padati okretaji...ak malo padnu nije strasno..odnosno normalno je ..ali ak pocne dosta gubiti na okretajima i brzini onda su preteske rolice...
Nek me neko ispravi i nadopuni jos..nisam najbolji s objasnjenjima..al donekle bi ti trebalo bit nesto malo jasnije...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju