Općenito > Generalno o skuterima
Prelazak na jači skuter
Antares:
Pred kraj prošle sezone sam razmišljao dosta o stavljanju kita na svojeg runnera SP 50( 2008.). Preko zime me to pustilo i sad sam počeo razmišljati o jačem skuteru i to prvenstveno zbog financija.
Naime ukoliko bi sad išao stavljati kit to bi me ispalo minimalno 1500kn (u slučaju malossi sport-a), a preko 2500kn u slučaju MHR replice jer bi onda uzimao i novi karb itd. Također potrošnja bi mi se još povećala (sad je između 4.8 i 5l, s tim da ne pazim na potrošnju jer se volim malo brže voziti).
Ugl. razmišljao sam o kupnji nekog 4T skutera tipa novi runner, stari runner ili derbi gp1. Ako bi uzimao nešto novo (rabljeno, ali ne starije od 2god. uzeo bi prije derbi-a nego gileru s obzirom da je cijena tu negdje, a derbi je ipak malo jači), a staru gileru gledam prvenstveno zbog jeftinije cijene (koliko sam uspio vidjeti cijene 200ccm se kreću oko 13-15k kn).
Naravno morao bih i položiti za tu kategoriju (mislim da je A2?)
Zanimaju me vaša razmišljanja, posebno onih koji su prešli sa 50ccm na jače.
vx:
stariji runner 200 se za 13-15 t kn može naći u odličnom stanju.to će puno trošiti , trebaš uštelati, zagrijavati motor 5 min prije vožnje...... a kit će ti dosaditi za mjesec dana.
najjeftinije ti je položiti A2 kategoriju i kupiti jači skuter.
Antares:
Ovo za štelanje, potrošnju i zagrijavanje si pretpostavljam mislio na 70 cmm kit?
Ako bi uzimao stariji runner gledao bi da ima ispod 15k km.
Ivan SP:
evo ja cu ti reć iz prve ruke
definicija je jednostavna
Gušt je gušt ali se nepita za cijenu
znači ja kad sam ga imao rekao sam samo cu klip i cilindar a to me odvelo na cca 4tisuće kuna samo tuning djelova još moraš biti jako sretan u tome svemu jer ja baš nisam imao sreće
e sad kad zbrojiš i oduzmeš za sto ti treba skuter opet odgovoriš na pitanje,od koliko kubika mi skuter treba.
ja sam išao logikom idem tunirat i bit cu zadovoljan što iskreno i jesam jer skuter mi ljepo ide i vuče dvoje bez problema
Naravno to sam ja i moje mišljenje
U svakom slučaju cjene polaganja su skupe jakoo skupe a i jači skuteri su skuplji i njihov tuning je skuplji
Osobno sam probao Runnera ST 200 bio je u mom dvorištu nekih 2mjeseca,i iskreno ću reći taj skuter mene ne ostavlja bez daha a košta besramnih 30tisuća kn
Na tebi je da odlučiš,ALI JEDNO JE SIGURNO NE ULAŽI U TUNING 50Tice AKO NISI SVJESTAN U ŠTA ULAŽEŠ jer tuning je NAUKA
[SB]Replica 180:
ja bih se u tuningu vodio jednom drugacijom recenicom :
Tuning je rupa bez dna i kraja! a tko voli, tu nema prevelikoga razmisljanja :headbang: :headbang: :headbang:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju