Ovako, izvukao sam lagano, tj. "odvidavao" kabel na bobini koji ide od lulice svjećice. Kada sam ih odvojio iznenadio sam se kako je relativno malo golog vodiča: Evo kako to izgleda:
Po ovome izgleda da bi zdravije za budući život kabela lulice bilo jednostavno ga izvući a ne zakretati, jer se zakretanjem tzv. "odvidavanjem" kidaju licne, kao što se vidi i u mojem slučaju.
Znači, taj kabel se samo natakne na trn u priključnici bobine i sve osigura gumenom zaštitnom kapicom koja pomoću ruba valjda osigurava da se kabel ne izvuče van.
Mjereći izlazni napon na tom trnu bobine, pri verglanju, voltmetar ne pokazuje nikakva otklona. Znači li to da je bobina otišla?
Pokušati ću pitati u servisu da mi posude bobinu (čisto sumnjam da će mi izaći u susret).
Ima li tko ovdje da je iz Rijeke, da ima kakvu rezervnu da mi posudi za probu, da me zaduži?
Na kraju ispravak, da ne bunim druge koji će možda imati isti problem:
Ovaj izvod iz bobine označen brojem 2 ne vodi dolje u generator, kako sam rekao, nego gore, u regler, a iz reglera odlazi u generator. Ili sve obrnutim putem, pravilnije.
Ovo je regler:
Hvala svima na pomoći!
P.S.
Spominjete da je u bobini i nekakav CDI. Na samom kućištu piše "CMD 01" kao što se vidi i fotografijama.
Što to znači i da li je to jedno te isto?