Tehnički kutak > Tuning skutera

NE DAJE ISKRU (piaggio nrg 50)

<< < (3/3)

dino_sk:
imao sam potpuno isti slucaj sa bivsim skuterom , isto upalio na zub i ugasio se nakon 2s  :angry7:
nakon sto sam promjenio sve zivo na njemu , ispostavilo se da su namotaji otisli  :)

Benjamin:
netrgaju se licne...sam ti to naserafi ko seraf...jel taj trn ima navoj na sebi..a ona gumica oko nje nije nista drguo nego izolacija od vlage i vode...da ne oksidira kontakt..jel je to visokonaponski kabel...

Zamjensku bobinu nemoj slucajno kupovati...pogotovo ne od RMS...kupi rade orignal za 70kn vise...rms je 280 orignal 350...

postoje varijante s izvodom masom...i bez..ali je svejedno...rade obadvije..i sve su bobine iste za svaki skuter..jel je na svima isti princip..

Provjereno...jel cdi od piagga pase na minereli npr....razlika je samo kaj peugeot i minereli imaju odvojeno cdi od bobine a piaggio u isotm kucistu...ali sistemi su isti...jedino razliciti konektori i izvedbe...ali elektornika je ista...

Gorski:
Prije nego ju kupim moram probati sa posuđenom, ne mogu napamet iskeširati 300 kn.
U svakom slučaju hvala svima. Javiti ću kada provjerim sa nekom polovnom.

3alfa3:
Namotaji generiraju struju i salju je bobini. Pickup je uredjaj koji ovisno kad pored njega prodje oznaceni dio na magnetu posalje informaciju CDI-u koji potom aktivira bobinu koja proizvede napon kojeg svjecica koristi za iskru.

Dakle, pickup kaze CDI-u kada, a CDI bobini kako da da napon svjecici. Na Piaggiu su u istom kucistu CDI i bobina.

Gorski:
Danas kupio novu bobinu, 281 kn, montirao ju, probao i starta od prve.
Hvala svima na pomoći!
Nadam se da će nekome pomoći ova tema.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju