Općenito > Propisi

kolika je kazna ako nemas retrovizore na scooteru?

<< < (13/24) > >>

ivanm:
ako ti murijak napiše kaznu, žališ se, isprintaš taj članak, pokažeš sutkinji to i prometnu u kojoj piše da je tvoje vozilo MOPED i mora obustavit postupak..
to nije rupa u zakonu nego tako je..
murijaci koriste vaše neznanje i pune državni proračun..

dino_sk:

--- Citat: ivanm - 14 Lipanj, 2009, 07:43:21 ---ako ti murijak napiše kaznu, žališ se, isprintaš taj članak, pokažeš sutkinji to i prometnu u kojoj piše da je tvoje vozilo MOPED i mora obustavit postupak..
to nije rupa u zakonu nego tako je..
murijaci koriste vaše neznanje i pune državni proračun..

--- Kraj citata ---
nebi se slozio jer sam isao pitat u stanicu za tehnicki pregled gospodina sto tamo radi i odnesao sam mu clanak
moped mora ima retrovizore ako su ugrađeni ili imaju nosace za njih , jer bez retrovizora nemogu proci homologaciju
a ovo sto pise tamo da nemora to se odnosi na old timer tomose ,puhove....
ista situacija i za pojas , neki fiće nisu imale ugrađen pojas te ako je registriran kad ga policajac zaustavi nemoze mu napisat kaznu jer serijski nisu ugrađeni

3alfa3:

--- Citat: dino_sk - 14 Lipanj, 2009, 23:55:02 ---neki fiće nisu imale ugrađen pojas te ako je registriran kad ga policajac zaustavi nemoze mu napisat kaznu jer serijski nisu ugrađeni

--- Kraj citata ---

Nije tako.
Dobro se sjecam kao klinac kad je tata bio u situaciji da ima ficeka bez pojaseva, a dosao zakon da je pojas obavezan.
Za prolaz na tehnickom je trebao ugraditi pojaseve na prednja sjedala. Prodao je taj auto prije zakonskog roka pa se nije zamarao s time

ivanm:
neki skuteri imaju samo jedan retrovizor a za drugi pripremu?
što sada u tom slučaju?
kako policajac zna jel na skuteru treba bit jedan il dva retrovizora..
to su gluposti..

fatal1ty:
Moj frend je bio na tehničkom u 10.tom mjesecu prošle godine,nije imao retrovizore,nema osvijetljenje tablice,nije imao žmige i prošo je...ja neznam šta vi pričate pa ja cijelo vrijeme znam da se nemora na mopedu ništa od toga imati ;) Bitno je da ti rade svijetla,da ti rade kočnice,imaš trubu,kilometar sat ispravni i naravno da ide 50km/h.Ja nemam retrovizore 4 godine već na skutu i nikad nisam kaznu za to dobio,a polagao sam s 14 godina na skuteru koji također nije imao retrovizore...tako da me inst. učio za moped da se okrećem,a ne da gledam u retrovizore i tako je i najbolje...ja ionako na te retrovizore na skuteru ama baš ništa nevidim i nesluže mi ničemu samo mi smetaju.

A to šta ste vi popušili kaznu to je vjerojatno zato jer u slučaju da ako imaš rupu za retrovizor,a nemaš njega gore onda spadaš pod onaj članak zakona 236...stavite neke vijke da to prikrijete i bok,šta vam mogu reć,jedino će na tehničkom možda skužiti jer kruži puno takvih skutova pa znaju da mora imat retrovizore.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju