Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Moj skutercic sa xenonima :)
gun_rider:
--- Citat: ChRiStIaN - 18 Svibanj, 2009, 19:26:48 ---ako nisi znao skuteri od 2003.-e nadalje (izuzev kineza) imaju tvornicki nastelano da nemres, da, NEMRES ugasit svjetlo! Dakle cim okrenem kljuc pali mi se svjetlo...al palim sa dugim da nebi zaribao xenon zbog blinkanja kod paljenja...
i ne radi non stop...po danu dugo picim a navece xenon ;D
--- Kraj citata ---
pa onda ti nije direkt na bateriju...samo si ušteka jack od serijske žarulje u balast...neznan šta kompliciraš?
nije mu se ispraznia aku odma jer ovi novi runneri 50ccm imaju aku 8Ah...al ispraznit će se i on bez brige :icon_biggrin:
ChRiStIaN:
--- Citat: gun_rider - 03 Lipanj, 2009, 14:35:06 ---pa onda ti nije direkt na bateriju...samo si ušteka jack od serijske žarulje u balast...neznan šta kompliciraš?
nije mu se ispraznia aku odma jer ovi novi runneri 50ccm imaju aku 8Ah...al ispraznit će se i on bez brige :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
ak si mislio za xenon...kod spajanja jedna zica iz balasta mora ic u akumulator direkt...imas mali osigurac na njoj i crvene je boje, spaja se na + pol akumulatora. Drugi minusevi idu na šasiju motora (uzemljenje) iliti -
gun_rider:
hahhahha po tome šta si ti napisa xenoni bi radili cilo vrime i kad je motor ugašen :toothy12:
ni neznam kakav je taj tvoj xenon
ja san spojia jack sa serijske žarulje u balast, i one žice sa balasta idu u žarulju naravno. cila filozofija
ChRiStIaN:
--- Citat: gun_rider - 03 Lipanj, 2009, 15:38:45 ---hahhahha po tome šta si ti napisa xenoni bi radili cilo vrime i kad je motor ugašen :toothy12:
ni neznam kakav je taj tvoj xenon
ja san spojia jack sa serijske žarulje u balast, i one žice sa balasta idu u žarulju naravno. cila filozofija
--- Kraj citata ---
ne smij se jer nisi u pravu...nedavno sam si sam spajao na autu xenon pa valjda znam...
naravno da nejde sve samo na akumulator...po tome da, svijetlilo bi cijelo vrijeme...ide jedan dio na ono grlo od stare zarulje...a to grlo je povezano sa salterom od motora i prek njega motor zna kad je svjetlo zapravo upaljeno (posto je stalno paljenjem kontakta se prekida i nastavlja strujni krug)
stipe:
H7 i H1 (ili bilokoji xenon koji ima samo jedno svijetlo) se spajaju direkt na konektor zarulje, na taj nacin dobiju plus i minus preko prekidaca i ide direkt na akumulator.. (pod uvjetom da je auto ili jaci skuter na kojem zarulje dobivaju napon sa akumulatora, a ne 50tica)
H4 (dugo i kratko u jednom) je malo drukciji, ima relej koji se spaja na konektor od od zarulje, a na releju su jos dvije zice koje idu direkt na plus i na minus pol na akumulatoru.
kad upalis svijetla, relej skljiocne i prespoji zice koje su spojene direkt na aku...
kad minjas duga, kratka, ima jos onaj magnetic sto privuce zarulju...
ako triba slikati, nije problem, ionako sam to sve stavljao na svog punta
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju