da imam dva serafica jedan ima kao plasticnu kapicu za ga sa prstima stelat i taj dize plovak tj iglu,a onaj drugi je manji i to je za zrak i ja sam cuo da je na svim motorima tj neznam dal i na skuterima idealno 1.5 krug tako mi je i na yamahi i na svim motorima sta sam do sad imao, al sta ovaj drugi seraf sta je za zrak ne mogu vjerovat da je to samo za minimum,jer ja na dt-u ga stealam i ovisno o njemu kako je zaserafljen on prima drukcije gas,tj ako je previse zaserafljen on on se sv gusi i nikako da ubrza kako treba a kad je dobro nastelan znas kako povuce
Pa ovisno 1.5 je nekad dovoljno..napisao sma zato oko 2 kruga...
Ovo drugo je isto tocno kaj si napisao...samo ovaj veci serafic kaj velis da na dt kad ga postelas ti se gus je za stelanje...ali ti ne stelas s tim seraficem gorivo..nego dotok zraka na leru...i ak je premalo zraka skuter pocne preljevati i kad das gas ugusi se od previse benzina...a kad je previse zaserafljen onda dobiva previse zraka a premalo benzina i ugusi se takoder..znaci on ti sluzi smamo za stelanje ler gasa da ti motor moze normalno krenuti bez da se gusi ili slicno (pod uvijetom da je glavna diznai ler dizna odgovarajuca)...a kad je rucica gasa napeta plovak se podigne i taj serafic u tom trenutku nema vise nikakvu ulogu jel pocnu teci vece kolicine zraka kroz fergazer i pocne teci benzin kroz glavnu diznu...
aa drugi manji seraf ti sluzi za kolicinu goriva ali isto na leru..kolko se sjecma on ima ulogu neku da kad stanes s motorm i klipic nije vise podignut da se smiri ler gas sto prije...drugacije objasnjeno kad se zaustavis i pustis gas ak ti okretaji ostanu visoki par sekundi i onda padnu taj serafic nije dobro postelan...
i naranvo kaj je kolega naveo jos..s visinom igle se stela jos kolicina goriva..ali to je onaj fine tuning vec...najprije treba krenuti od dizne...