Tehnički kutak > Tuning skutera
grijanje mašine i auspuha
benelli:
primjeti sam da otakad sam stavio kit auspuh mi se grije nenormalno a i prijenos tj deklo sta da napravim,idem krug od nekih 2km i skoro cijelo vrijeme ful gas po ravnici dosta dugoj i iz auspuha frcaju iskre,i izvadio sam vunu al opet se grije puno prigusivac se ne moze dirnut kako je vruc,sta da napravim sad sam skinuo multivar jer su bile rolice od 5g i nisam imao teze da mu malo smanjim okretaje pa sam stavio org variomat i rolice od 6g al isto se prigusivac dosta ugrije prijenos ne toliko
pOha:
--- Citat: benelli - 14 Svibanj, 2009, 21:09:43 ---primjeti sam da otakad sam stavio kit auspuh mi se grije nenormalno a i prijenos tj deklo sta da napravim,idem krug od nekih 2km i skoro cijelo vrijeme ful gas po ravnici dosta dugoj i iz auspuha frcaju iskre,i izvadio sam vunu al opet se grije puno prigusivac se ne moze dirnut kako je vruc,sta da napravim sad sam skinuo multivar jer su bile rolice od 5g i nisam imao teze da mu malo smanjim okretaje pa sam stavio org variomat i rolice od 6g al isto se prigusivac dosta ugrije prijenos ne toliko
--- Kraj citata ---
nisan ti neki profesionalac u tome, ali koliko znam ekipa je busila rupe u deklu kako bi se lakse hladilo, tocnije par rupa naprid - da zrak ulazi, i par rupa nazad - da izlazi. Proprckaj malo po skuter projektima i sigurno ces nac nekoga ko je to vec radia
A za auspuh ti neman pojma :dontknow:
ZverkO:
Deklo izbusi!
Izmeris i oznacis i polako burgija 6mm 8mm 10mm i sto vise rupica videces oseti se razlika.
Kais kad se pregrije on pocinje klizati zato mu sredi deklo i napravi strujanje vazduha malo bolje!
A za spuh to ne znam..meni se greje al ne bas toliko da ga ne mozes pipnuti! :dontknow:
Benjamin:
ti to obiljno sad pitas il se salis..
veci klip+visi okretaji = veca temperatura...ljudi daj se zbrojite...
pa na grani auspuha su temp 800-1200 stupnjeva..kak nebi bio vruc..i reze su od tanjeg lima napravljeni nego serijale...a deblje zeljezo se teze zagrije..odnosno duze mu treba..
iskre kaj frcaju su ostaci cade i smeca iz auspuha...nakon nekog vremena ce se spaliti pa nebu vise frcalo...
benelli:
--- Citat: Benjamin - 14 Svibanj, 2009, 21:14:32 ---ti to obiljno sad pitas il se salis..
veci klip+visi okretaji = veca temperatura...ljudi daj se zbrojite...
pa na grani auspuha su temp 800-1200 stupnjeva..kak nebi bio vruc..i reze su od tanjeg lima napravljeni nego serijale...a deblje zeljezo se teze zagrije..odnosno duze mu treba..
iske kaj frcaju su ostaci cade i smeca iz auspuha...nakon nekog vremena ce se spaliti pa nebu vise frcalo...
--- Kraj citata ---
e to sam htio cut dali je to normalno da se tako grije auspuh jer ako se tako grije spuh znaci da se i cilindar jebe.. zagrije
jer meni je bilo cidno da se sa prijeđenih 2km tako zagrije a sutaqra idem u skolu snjim i ima do tamo 15km pa sam reko sta ce tek onda bit tj kako ce se sagrijate pa pitam dal se na duzim relacijama moze sta desiti naprimjer 40km bez stat
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju