Pozdrav svima
Novi sam u svetu skutera,iskreno da kazem previse se i ne razumem. Ovako, kupio sam Keeway F-Act 50 pre par meseci,nov u servisu su mi skinili blokadu nakon 500 km jer sma ja to trazio,45 na sat me ubijalo...
Dok je blokada bila na skuteru isao je 45 na sat i trosio 4,7 l (pun rezervar) na 94 km sto je stvarno puno,posle su mi u servisu rekli da je to zbog blokadie koja ga gusi on radi na velikim obrtajima a brzina je ogranicena pa ubrizgava vise goriva koje ne moze iskorititi ugl sada to vise niej ni bitno jer su blokadu skinili,nadam se sve blokade koje su bile...sa auspuha su odrezali onu slepu cev spojili to nesto sa crevom negde,navodo su i na variomatu nesto ustimali i sad ima li jos sta sto su dirali ne znam ali skuter ide 63 na sat i nece brze...u servisu su mi rekli da bi trbao ici bar 75 a on to nece,nema veze ja bi da napravim da ide brze,sta treba uraditi da dobijem jos tih nekih 10,15 km ? neki lagani tunig
Imam garanciju na njega 2 godine pa nesmem previs eprckati,kasnije ce ici onaj kit od 70 kubika ali sta sada ja mogu napraviti da on malo brze ide,da dobije vise snage... ? On sada i dalje trosi 4,7 L na 105 km
znaci potrosnja je malo pala hehe trosi a ne ide. Ima li jos neko takav skuter ovde,kakva su vasa iskustva ? ugl u servisu su za potrosnju rekli da je to tao normalno sto bas i nije ali dobro,to se da srediti verovatno azmenom karburatora....
Nesto sam citao da se neke rolne menjaju mozda na variomatu neznam gde,kao seriski je 6g a treba staviti 3,5 ili 4,7 tako nesto...Ajde malo mi pomozite da to nesto odradim da se malo ubrza u konacnoj brzini i da dobije na ubrzanju trom je :/
Ima li u Hr neka trgovina da se mogu preko neta kupovati delovi za skuter tipa tih sitnica da bolje ide....? Ja sam iz Vukovara pa ovde nema nista... Koliko bi me doslo da zamenim te rolnice,vidim na forumu da predlazu i nesto na kvacilu da se promeni... koliko dodje to zadovoljstvo?
Sta mi predlazete za buduce da odradim da taj skuter ide kako treba,koji kit staviti an njega sta sve zameniti i koliko to otprilike dodje.
Da li je moguce zameniti sijalice u faru,trenutno su unutra oni baloni sto je i dugacko i kratko u jednom...on ima dva fara pa bi se u jedan moglo staviti kratko npr h7 a u dr dugacko h4,da li je to izvodivo ? Stavio bi ja i lecu u far ali sad vec previs epitam
docemo i do lece sad bi za pocetak malo to oko potrosnje i brzine da resim
hvala