Tehnički kutak > Tuning skutera
luna vision 2 - poboljsavanje performansi, pt2
luna500rr:
Centralni feder ti pravi kontra-otpor rolicama u variomatu, na nacin da izbaciva remen iz polutki. Taj kontra otpor omogucuje rad variomata na odredjenim okretajima kada centrifugalna sila rolica prejaca silu centralnog federa i on se tada steze, a rolice nastavljaju svoj posao :)
Kada imas jaci centralni, kao da imas lakse rolice, i obrnuto
na serijali ili base setupu ti nije bas potrebno mjenjati centralni feder, jer masina nije bas prejaka da bi remen proklizao :hello:
ZverkO:
Znaci centralni nema nikakvu ulogu u poboljsavanju performansi?
Ako je tako onda necu dirat nista...
luna500rr:
--- Citat: ZverkO - 11 Svibanj, 2009, 21:50:04 ---Znaci centralni nema nikakvu ulogu u poboljsavanju performansi?
Ako je tako onda necu dirat nista...
--- Kraj citata ---
ima
mozes ih poboljsat, a mozes i pogorsat, ovisno o tezini rolica i nagibu variomata i bla bla bla...
ZverkO:
Sve u svemu treba puno : para,zivaca da bi se to ustelovalo i dok to sve sredis zaboravis kako je isao nekad :)
Jedan lik mi kaze da stavim bijeli centralni on ima Cpi aragon i kaze bijeli mu stoji extra...STA DA RADIM??????/ :drunken_smilie: :drunken_smilie: :drunken_smilie:
Gago:
Evo tek tolko da kažem,ugrađen mi je leo vinci TT na lunu vision 2,i to je sasvim drugi skuter,praktički sam se preporodio. :headbang:
E sad imam pitanje,luna mi od 0-25 km/h,jako sporo ubrzava,i onda preko 25-30km/h počne naglo ubrzavati sve do 70km/h,na maksimalku sam dobio 75km/h.
I sada me zanima zašto ona tako sporo krene i onda ubrza ko šašava?Dali je to zbog centralnog federa,jer ga nisam nigdje uspio nači i nisam ga ugradio?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju