Općenito > Propisi
Prva pomoć - obavezna ili ne???
IZd:
Znači, vrijedi ona Rojsova "Tko je jamio, jamio..."
Punisher:
--- Citat: IZd - 21 Ožujak, 2007, 15:14:44 ---Evo ja sam nabavio pa imam. Ono što e muči jest da na kutiji piše da je po HRN 1113 (HRN=Hrvatska norma, nekad JUS). To bi po mojoj logici trebalo značiti da je ipak propisana. Kada sam išao na registraciju skutera nitko me nije pitao imam li prvu pomoć ili ne?
--- Kraj citata ---
Pa i ja se pitam zašto na tehničkom ne pitaju za prvu pomoć - niti 50ccm-aše i ove sa više ccm.
Kad bolje razmislim išao sam par puta s autom na tehnički... isto nisu pitali za prvu pomoć (ni za trokut i ostale sitnice)... :icon_scratch:
Najvjerojatnije je to na 'plavima' da provjeravaju... što je malo žalosno s obzirom na to da barem 30% ljudi nemaju u autu - motoru prvu pomoć a što ako jednom zatreba (za nekoga) a nemaš je kod sebe... čini mi se kao propust u zakonu.
IZd:
I meni je to isto nelogično zašto se ne provjerava. S obzirom da su me na motoru samo jedanput zaustavili do sada, nemam iskustava s poliijom traži li prvu pomoć ili ne. Ima li netko od Vas???
zox:
Možda čak i više treba prva pomoć u motoru nego u autu, ja sa sobom u jakni uvijek imam par onih velikih flastera, ali bolje išta nego ništa... :headbang:
Zlu ne trebalo ;D
ali čak razmišljam da kupim i onu kutiju sa cijelim setom... :toothy10:
Punisher:
--- Citat: IZd - 22 Ožujak, 2007, 10:09:52 ---I meni je to isto nelogično zašto se ne provjerava. S obzirom da su me na motoru samo jedanput zaustavili do sada, nemam iskustava s poliijom traži li prvu pomoć ili ne. Ima li netko od Vas???
--- Kraj citata ---
Kad su mene zaustavili (bez tablice i tehničkog) a taman išao na tehnički :laughing7: nisu me pitali da li imam prvu pomoć.
Isto tako zaustavili su me par puta u autu (kontrola) i samo provjerili vozačku i vozi dalje. A čuo sam za neke da su ih pitali za prvu pomoć i trokut.
Na kraju sve spada o volji policajca hoće li vidjeti imaš li prvu pomoć ili ne... definitivno velik propust u zakonu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju