Tehnički kutak > Tuning skutera
Runner,5.str.zadnjii post....Gdje se sta nalazi?elektronika!
Rossi:
..sorry na dugom postu ali lud sam jbg vise pa molio bi da odvojite 5 min vremena da probamo rijesit ovaj moj problem.....Ovako...sklopio sam prekuce motor i ono usliko slika..poslije cu u projektu postavit...tok sam ga sklapo odradio je po mozda jedno 15 minuta na leru tj dok ne dodje do radne temp i tako jedno 5-6 puta u par dana..uljna pumpa pojacana da daje vise ulja..dodano u benzin ulja...usuo kroz usis malo odzgo i kad sam sastavljo cilindar isto malo unutra ...uglavnom sve suepr radi ono ok...juce ajde reko lijepo vrijeme malo da se vozam...dosad samo radio na leru i pokusavo na parkningu nekih 200 m onako polako da ga razradim..gore dole..stisno ga jednom samo da vidim kako povuce...i eto juce lijepo vrijeme ...cijeli dan se skoro vozo ono...lagano 50-60km/h...nekih 40% gasa mozda...i ajde stisnema ga mozda jedno 2 puta pred kraj dana do 80% gasa tek toliko da vidim i ok je sve...doso kuci navece..ajde reko da vidim svjecicu..svjecica je onako tamno smedja...mal i crne ima..ajde reko previse goriva jer je dizna 82...a imam par frendova slicni setupi svi voze na diznama 75-78....ajde reko da stavim 80...jer mi trokira i na minimalnim otvorima gasa ..pokuso nastimat nemoze..kad nastimas da ne trokira do 3/4 gasa onda obratji spadaju polako..tj kad stanes drze se visoko jedno 20 sek i onda padnu..i obrnuto ako nastimam da su oni ok ..onda trokira..preko pola gasa je ok sve...stavim ja diznu 80,mal postelam karb..polako zagrijem 10 min jedno...krenem prvih 2 -3 km polako...pojacam gas mozda na pola poslije 5km i vidim ja manje trokira na min otovrima gasa i ajde reko ok ej to...reko da se vratim sad kuci..kreno ja kuci...trubi iza mene lik jer idem 50 i ja stisnem gas onako mal vise ...do jedno 80%motor jednostavno kao da gubi gorivo...znaci krene pa kao da nestane goriva samo sjecne i izgubi gas i sve tako...krene ,stane i sve tako...ispod 50% gasa je ok....i ja nastavim kuci tako 30na sat polako...kad poce i na tako malim brzinama isto..nece motor da ide ,samo stuca nesto...ajde reko premala dizna..stanem ja ..zamjenim onako pored puta diznu staru 82...karb vratim kak je prije bio jer sam zabiljezio sebi....ma kakvi opet isto..kreno kuci i ok je dok ej hladaniji mal cim mal se zagrije poslije 1km,2...isto stuca...i na kraju sve gore i gore inikako nece sa mjesta...znaci das gas on krene i samo odjednom koda si ga ostavio bez goriva,pa opet dodo malo i sve tako...ugasis sacekas 10 min..sve opet ok...donekle...doso kuci ajde skinem i karb..pogledam da ne uvlaci gdje fals zrak,svjecicu pregledam,iskra ok ...sajlu od uljne pumpe ok ...dobiva ulje...vodena radi...sve super ...znaci uglavnom problem mi se poceo desavat kad sam stavio diznu 80 i poslije par km..mozda 3-4 km...i ajde sve ja ponovo stegnem lijepo postavim..dizna 82...sad motor nece ni da upali :S ..setup je Yasuni R,Sport 70,S6 Hpc,usis serijski sa polini lamelicama 0.35,...ovo oko prenosa nije bitno ...jer je tu sve ok ....sta vi mislite po vasem misljenju sta bi moglo biti ? :S jedino sto nisam pogledo je lamelice ....ali ne vjerujem da su se raspale nakon 50Km voznje max....nisam ga jos otvaro ...da pogledam detaljno..reko da prvo cujem vasa misljenja...meni sto pada na pamet jeste da je nekako nesto upalo u karb kad sam mjenjo diznu...ili lamelice da su otisle .....onako sam gledo cisto da vidim kompresiju ima kako treba sve je ok ovako...ne vjerujem da je unutra sta...jedino da na pomnem kad je poceo da sjecka to...imo je nekakav cudan zvuk...tj promjeni zvuk kad pocne da sjecka tako...nemogu opisat zvuk ali je full cudan .. isto ko kad puse jak vjetar pa se zacuje na trenutke ono huuuuuu ....kako drugcije da opisem hehe :D
gumy:
jesi probo svječicu zamjenit? koju imaš?
semerinzi?
luna500rr:
jeli svjecica ok, ne boja, nego jeli radi kako treba, obicno kada svjecica neradi, usred voznje nestane gas, pa se nemoze upaliti prije nego se motor ohladi
Mr J:
daj snimi filmic sa problemom ;) 10 ljudi na 10 nacina opisuje isti problem (najlakse ce se vidjeti na filmicu)
Brla:
karburator je u pitanju sto posto... nestaje ti goriva na trenutke a vjerojatno je uzrok tome plovak koji zatvara dovod goriva kada ga je dosta u čašici.... e sad neznam šta si mogo zeznut oko toga dolje...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju