Ako farbaš samo plastike vanjske koje su već lakirane,njih moraš samo izmatirati sa vodobrusnim 800 i mogu se lakirati,ali pod uvijetom da nisu ogrebane duboko i da se nemoraju kitat,a onda mora i šprickit ako ide mazivi kit šta diže cijenu pripreme.
One hrapave plastike iznutra se nemoraju nužno šprickitom punit,a i po meni je bolje makar je mukotrpno to fino hrapavo sve išmirglat vodobrusnim 400,pa onda ugladit sa 800 kad sve bude ravno i to je to,mogu komotno na lakiranje bez šprickita.Šprickit je uvijek malo problem jer zna pucat,pa s njime i pukne boja...najbolje je to ošmirglati bez šprickita i fino plastik primer pa lakiranje i onda poliranje boje.
Da budem jasan,neželim da ispadne da šprickit nema smisla,ali ja sam puno puta pripremao plastike sebi,i koristio sam ga,ali samo na plastikama za koje je to bilo potrebno.Znači ako je nešto kitano,ljepjeno i tako dalje,i nemojte mislit da će šprickit popunit rupe veće površine od 1*1mm,za to se koristi mazivi kit ili se rupa poravna šmirglanjem.Šprickit se koristi samo zato da ne nastanu one male rupice na boji ali vama koji to niste vidjeli neznam kako bi objasnio,pravi lakireri znaju šta je problem sa šprickitom i većina njih ga ne koristi,pogotovo ne na plastikama.I mora ići u tankom sloju te se jako dobro išmirglati da nebi 2 puta lakirali i radili samo dulji posao.