Općenito > Generalno o skuterima
Gorivo 95vs98
Mr J:
Bilo vec 10 puta rasprava o ovoj temi i zakljucak je da necete dobiti ama bas nista osim, vec je netko spomenuo, placebo efekta... :icon_thumright:
Za snagu motora je bitna kalorijska vrijednost goriva a ne broj oktana jer se rad dobiva iz kalorijske vrijednosti...
BENZIN:
Kalorijska vrijednost oko 10.500kcal/kg
Oktanska vrijednost od 70-100(104) oktana
Temp. samozapaljenja oko 500*C
Temp. skručivanja oko -80*C
Zrak za sagorijevanje 15kg zraka za 1 kg benzina
Dakle bilo gorivo od 70 ili 104 oktana snaga ce biti ista! Snaga se povecava stupnjem kompresije ali tada su i temperature vece i postoji mogucnost samozapaljenja te se onda koriste goriva jos vece oktanske vrijednosti!!!
n0n4m3:
meni se isto cini da trosi manje s omw 100 nego 95 .. al nisam vozio dok nije stao .. nego otprilike onako po crticama .. a to do brzine .. napumpajte gume dat ce vam jos koji kmh :toothy12:
veka84sb:
--- Citat: Mr J - 09 Travanj, 2009, 23:15:04 ---Bilo vec 10 puta rasprava o ovoj temi i zakljucak je da necete dobiti ama bas nista osim, vec je netko spomenuo, placebo efekta... :icon_thumright:
Za snagu motora je bitna kalorijska vrijednost goriva a ne broj oktana jer se rad dobiva iz kalorijske vrijednosti...
BENZIN:
Kalorijska vrijednost oko 10.500kcal/kg
Oktanska vrijednost od 70-100(104) oktana
Temp. samozapaljenja oko 500*C
Temp. skručivanja oko -80*C
Zrak za sagorijevanje 15kg zraka za 1 kg benzina
Dakle bilo gorivo od 70 ili 104 oktana snaga ce biti ista! Snaga se povecava stupnjem kompresije ali tada su i temperature vece i postoji mogucnost samozapaljenja te se onda koriste goriva jos vece oktanske vrijednosti!!!
--- Kraj citata ---
Evo ,sve lijepo napisano .....tko jos ne kuzi neka uzme ovo zdravo za gotovo.
Chupsy:
ja sam sam sebi dokazo da sa 5 litara benzina class95 sa tifona sa onim aditivima prijeđeš više nego sa es95 INA
Iwo SR Tuono:
ja sam sebi dokazao da sa es95 pređem 3000km sa jednom svjećicom, a sa es100 prijeđem 6-7000km. Nisam mješao goriva u međuvremenu,da sam malo 95 pa malo super100 tankao, isključivo jedno ili drugo.
Treća stvar, ne osjetim neku razliku u snazi, možda malo na odzivu, možda je placebo, neću nikad znat, al da je super100 kvalitetnije od 95ice to je istina.
Čak ni es sa omv-a ni es sa ine nisu isti. A kako chupsy kaže sa tifoca class benzin je najbolji, kao i dizel.
toliko od mene.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju