Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Kymco SUPER 9 yellow-blue

<< < (17/18) > >>

mmario73:
ii tu malo izludim jer ovo ipak nije rešenje, Hebo je malo skuplji cilindar da dozvoli sebi ovoliku grešku... uzeo sam da premerim dimenzije na sastavima prelivnih kanala sa blokom

levo kymco originalni 50cc desno Hebo Manston Replica, model 191 za Kymco Super 9, Dink, People,..itd

slike sve govore, u gornjoj ivici se ništa ne razlikuju , u sredini se razlikuju 1,3mm a u dnu razlika 5,5mm... to je praktično 2,7mm sa obe strane u plus nije ni čudo što jedva naleže na blok gde je predviđeno 4mm za naleganje zaptivača..

evo ih zajedno malo oštija slika pa uporedite....

našao sam aluminijum debljine 1,5mm pošto imam gore gimnastike sa kompresijom a mogu da variram sa glavama Malossi i Hebo plus zaptivač od 0,5mm koji je sa Hebom došao u originalu, rešio sam da od ovog lima uradim zaptivač ispod cilindra..

drugo dovoljno je debeo materijal da pokrivanjem spoljne i unutrašnje mere cilindra i bloka uradi kvalitetno zaptivanje i ne deformiše se na pritisku kada stegnem glavu gore..

ide handwork imam još jedan novi zaptivač koji koristim kao šablon

na slici sam doterao mere koje meni trebaju, ovaj je za 50cc cilindar pa se mora malo otvoriti na mestima ulaska iii dodao sam u širinu onoliko koliko hebo izazi u plus..

prisećanje na školske dane, s tom razlikom da ovo nije šperploča :)

evo slika gde se vidi o čemu tupim već 10-ak redova

mmario73:
Kupio sam TM24 od Danike natrag, ovih dana sam ga setovao malo, nije još sve pod konac.... Koso je merio +5 u odnosu na GPS,  pa sam ga kalibrisao na +1,5

danas je palo merenje, sa pola gasa dotera do 95-97, za onaj kraj sam ga odvrnuo, vremena nisu bitna jer usput testiram prelaze otklona ručice...itd

nastaviću dalje gde sam stao sa sklapanjem, želeo sam da podelim rezultat sa vama

doritos:
svaka cast na znanju i svemu, zbilja si majstor od zanata :)

Giz:
Kak ja svaki put previdim tvoje postove? Grrr.... Milina za čitati i pratiti.  :notworthy:

mmario73:
ahh  ...ovu za SF3 iz potpisa garant nisi video

pisaću o kymco mašini dalje, imam opet novih ideja... kupio sam ponovo Airsal T6 LC, ovoga puta ću bit mnogo sporiji i precizniji, a unutra će mi se MHR vrteti ako bog da sreće i dimenzije...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju