Općenito > Generalno o skuterima
provjera ccm-a
el:
kako da provijerim koliko mi skuter ima kubika,nakon ugradnje nekih dijelova...
seriski je 50 ccm...ja sam stavio malossi multivar,malossi kvacila,centralni,rolice,spuh zx ,malossi filter i mislim da je to sve ;D
kolko bi to bilo ccm-a
roby44:
--- Citat: el - 12 Ožujak, 2007, 21:58:12 ---kako da provijerim koliko mi skuter ima kubika,nakon ugradnje nekih dijelova...
seriski je 50 ccm...ja sam stavio malossi multivar,malossi kvacila,centralni,rolice,spuh zx ,malossi filter i mislim da je to sve ;D
kolko bi to bilo ccm-a
--- Kraj citata ---
::)
ti se zaj... ili...? :icon_scratch:
eladio:
mislio je na snagu.. na konje jel :toothy9:
Mr J:
ccm = kubicni centimetri - to je zapremina cilindra (provrt * hod)
Konjska snaga je naziv za više starih mjernih jedinica za snagu izvan sustava SI. Oznaka KS podrazumijeva kod nas konjsku snagu prema njemačkom standardu (DIN) koja se definira kao snaga potrebna da se masa od 75 kilograma podigne (djelujući silom od 75 kiloponda) na visinu od 1 metra u vremenu od 1 sekunde.
1 KS = 75 kp · 1 m / 1 s = 75 kp·m·s-1
Iako je konjsku snagu nadomjestila standardna jedinica vat (W) i njezina izvedenica kilovat (kW), konjska snaga se još uvijek koristi u automobilskoj industriji radi jasnijeg informiranja kupaca (zbog usporedbe sa starijim podatcima koji su bili izraženi u KS). Tako snaga automobila srednje klase od npr. 74 kW približno odgovara vrijednosti od 101 KS. Dakle 1 KS iznosi otprilike 0,735 kW.
1 KS (konjska snaga) = 0,73549875 kW (kilovat)
1 kW (kilovat) = 1,359621617 KS (konjska snaga)
Konjska snaga je nezakonita jedinica, pa snaga uvijek mora biti izražena u kilovatima, dok se vrijednost u konjskim snagame piše u zagradi i smatra samo informativnom. Pri tome može doći do greške kod prijevoda ukoliko je proizvođač koristio različitu definiciju konjske snage.
StreetRunner:
evo MrJ ti je dobro napisa ovo s kilovatima i konjskin snagama.Sad ti tribaš znat koliko ti ima ili kilovata ili konja a pošto se radi o malin snagama nitko precizno nezna.Za gileru runnera ja mislin da piše da ima seriski 3,4 konja a sad koliko ima kubika s tim svin šta si ti doda neznan.Ali nema sigurno puno više,trbaš stavit kit da bi dobio na snagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju