Tehnički kutak > Tuning skutera

Minarelli - stavljanje osiguraca na klip (+ jos neka pitanja)

<< < (2/5) > >>

Chupsy:
ovaj sa slike stavim sa noktom malog prsta na lijevoj nozi kojeg ne režem iz principa

kak bi tek onda stavio malossi C osigurač bez te ušice

Aleks:
Neznam, vjerojatno teže.  :toothy9:

A nisam to nikad radio, evo j**** se tu, nikako da ga uguram. A kako cu tek onda drugi, kad klip bude na mjestu...  :toothy11:

S prstima ne ide, valjda sam trapav. Dajte objasnite mi metodu kako vi to radite. Znaci od oblika G, dali prvo gurnete ovaj gornji dio unutra, pa onda onaj dio s ušicom gurate ili obrnuto. I koji alat koristite.  Dajte, htio bi to danas jos vozit.  :toothy10:

Chupsy:
uči se i trudi se, vidim alat imaš, razmišlaj logički, trebaš smanjit promjer osigurača da bi ušo u klip!

uzmi te špicange i primi se posla

pitaNS:
uhvatiš osigurač špic klještima za tu uškicu i polako ga uvrneš u krug tj sedište gde leži...prosto ko pasulj....Ja imam osigurače koji nemaju te ušice, e snjima je već hebeno ali može se...

gozz:
Toliko odgovora, a ni jedan od pomoći... :sad1:

Dakle, ovako:

Vidiš ovaj kraj tog osigurača koji je vanjski (drugi kraj počinje unutra)...
Znači na slici je tebi to donji kraj...

E taj kraj staviš u kanal klipa,...

Drugi dio ušice ti tada viri ukoso van, je li tako...

E sad, kliještima odlučno primiš drugi dio, znači unutarnji kraj (onaj ravniji dio ko kod slova G) i njega lagano potežeš prema dolje, toliko da možeš ugurnuti taj drugi dio u utor i kad čuješ KLIK, to je to... Tada DOBRO provjeri da li je cijeli osigurač sjeo, i onda:

Kliještima opet primi ravni (srednji) dio tog osigurača, i (ovako okrenut ko na slici) rotiraj u smjeru kazaljke na satu da ti taj ravni dio osigurača bude okomit, znači u smjeru gibanja klipa gore dolje...

Zašto:

Ako ti je vodoravan, klip jde jaaako brzo gore dolje, može se desiti da se savine i ispadne i eto banane...

Kad je okomit, onda taj okomiti dio sprečava savijanje...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju