Općenito > Propisi
Krsenje propisa
SF2 Freak:
.
3alfa3:
Maloprije prosao autom (Slavonsko, produzio po njoj prema zapadu) pa vidio di je znak: odma na usponu, s lijeve strane. Stvarno 40 km/h.
Ali....
Koliko ono metara treba proc od znaka da bi on bio vazeci? Zaboravio vec jel 50, 100 ili 200 metara..... ako je 200, onda je to mozda cak i do zavoja gore pa bi u tom slucaju kaznjavanje zbog izmjerene brzine prije zavoja bilo neregularno, tj. vrijedilo bi ogranicenje koje je i na Slavonskoj aveniji (70 km/h + 10 kmh tolerancije). Sad googlao 2-3 minute i nisam uspio nac, ali znam da to postoji i ne moze se kaznit vozac kojem je brzina izmjerena neposredno nakon sto je prosao znak ako je prije tog znaka dozvoljeno vise, a nisi vozio preko ogranicenja prethodnog znaka
PchelaUbica:
Prekršaji vezani uz brzinu kretanja vozila neće se utvrđivati u zoni od 100 metara od postavljenog prometnog znaka za obilježavanja naseljenih mjesta ili od prometnog znaka izričitih naredbi »ograničenja brzine«.
Ovo sam nasao u nekim starim pravilima . Mislim da to i dalje tako vrijedi
3alfa3:
--- Citat: PchelaUbica - 18 Ožujak, 2019, 22:34:49 ---
Prekršaji vezani uz brzinu kretanja vozila neće se utvrđivati u zoni od 100 metara od postavljenog prometnog znaka za obilježavanja naseljenih mjesta ili od prometnog znaka izričitih naredbi »ograničenja brzine«.
Ovo sam nasao u nekim starim pravilima . Mislim da to i dalje tako vrijedi
--- Kraj citata ---
E fala, na to sam mislio :icon_thumright:
Znaci, ipak je dovoljno prostora ravne ceste na tom dijelu da bi kaznjavali jer do zavoja te petlje je puno vise od 100 metara od znaka 40
Sad je i google nasao kad sam c/p dio tvog teksta, a ja dodajem ono sto ti nisi ;D
Iznimno od stavka 2. ovoga članka, prekršaji vezani uz brzinu kretanja vozila u zonama škola ili drugih ustanova gdje se okuplja veći broj djece mogu se utvrđivati u zoni od 30 metara od postavljenog prometnog znaka izričitih naredbi »ograničenja brzine« ili prometnog znaka opasnosti »djeca na cesti«.
SF2 Freak:
.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju