Općenito > Propisi

Stukao mi frend motor, neka zakonska pitanja

<< < (4/10) > >>

..::IVKULJA::..:
takodjer imao slicno iskustvo,ali lose. posudio sam frendu motor prije neke 2 godine(zima),jer me molio da ide kod cure na kavu ovo ono... ja nisam htio ispast pi*da i nisam znao kak da mu kazem da mu necu posudit i napomenem mu lijepo da nisam dirao motor 2 mjeseca s time da je sajla gasa bila pri kraju... i naravno sve 5,kad lik mene nazove zablokirala mu sajla kad je palio motor i zakuco ga u pod zadnjim krajem... bilo je dosta stete,desna bocna maska osla,rukohvat stop svjetlo i sve sto ide u kompletu... naravno opet mu ja izlazim u susret,reko sam mu posto cu farbat svejedno cijeli motor nek kupi samo rukohvat od novijeg modela..taman da mu neko i pokloni dzabe meni je bitno da ja imam... nadjem povoljno na netu za nekih 150 il 200kn i kaze on uzmi slobodno.medjutim stigo paket on nema pare da podigne,odem zadnji dan i podignem ga,pa je on jebenih 200kn vracao na 3 puta kroz 2 mjeseca...ovo je sam ugrubo al bilo je tu svega!

nadam se da se i tebi nece desit isto jer je cifra puno veca..sretno

Giz:

--- Citat: BlackNaranča - 27 Ožujak, 2009, 13:58:57 ---Što ja mogu poduzeti ukoliko mi je frend s 18 godina, s vozackom dozvolom, kacigom, upravljao mojim skuterom koji je uredno registriran i ima tehnicki, ja sam bio s njim na motoru kao suvozac s kacigom...no eto on je vozio skuter divljacki iako sam ga ja upozorio 5 puta da vozi normalno, te je u zavoj gdje je ogranicenje 30 uletio s brzinom od 80 i tako totalno stukao moj skuter.

Radi se o tome da je šteta totalna dakle preko 7000kn, cjeli motor skupa sa kosturom vilicama amortizerima auspuhom je iskrivljen otisla je jos i nosac motora, nogara, vodena pumpa , maske su ostecene dakle...puno novaca..

No on nije zvao policiju na očevid nego se pokupio naravno ja skupa s njim...i otisli doma..
Rekao je da ce pokriti svu štetu..

No posto on nema primanja, jedino ima roditelje koji bi mu mogli platiti štetu...
Ukoliko se odluci da mi odbije platiti popravak ili da mi isplati stetu u novcima..što ja mogu poduzeti zakonski po pitanju toga?
Postoji li sansa da ja sudski dokazem to i dobijem novac od njega?

Ovo dakle pitam samo u slucaju da on odbije meni platiti stetu, da znam sto mi je raditi sljedece...
Inace motor je kupljen nov za 15500kn, star je godinu dana i ima 14000km, dodatno u njega je ulozeno jos 5000kn.
A sada ...nije u voznom stanju i trenutno se nalazi na procjeni štete...

--- Kraj citata ---

Samo privatna tužba je moguča a to če trajati i trajati i trajati.....

stipe:
hm...

navodim vas na grijeh :D

ako imas nekog dobro raspolozenog frenda, koji ima auto, predlozi mu da ti napravi uslugu, uz malo naknadu, naravno...
lipo parkirajte auto na neko parkiraliste, dovezi skuter i udri auto bocno, da ostane trag na njemu...
nakon toga, otidjite na osiguranje, oba, i ispricajte pricu...
oni ce sve to uslikati, viditi, i potvrditi da je skuter razbijen tako sto je auto udario u njega, skuter se odbio i skrsio se cijeli...
njegovo osiguranje placa tebi stetu, ti placas tom decku i svi sretni i zadovoljni...

eto, nije po zakonu, al je rijesenje za krizne situacije!

NeoDJW:

--- Citat: stipe - 30 Ožujak, 2009, 07:03:15 ---hm...

navodim vas na grijeh :D

ako imas nekog dobro raspolozenog frenda, koji ima auto, predlozi mu da ti napravi uslugu, uz malo naknadu, naravno...
lipo parkirajte auto na neko parkiraliste, dovezi skuter i udri auto bocno, da ostane trag na njemu...
nakon toga, otidjite na osiguranje, oba, i ispricajte pricu...
oni ce sve to uslikati, viditi, i potvrditi da je skuter razbijen tako sto je auto udario u njega, skuter se odbio i skrsio se cijeli...
njegovo osiguranje placa tebi stetu, ti placas tom decku i svi sretni i zadovoljni...

eto, nije po zakonu, al je rijesenje za krizne situacije!

--- Kraj citata ---

potpis !

BlackNaranča:
vidis to mi nije palo na paet, al ako te skuze da seres jebat ces jeza i to dobro...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju