Društveni kutak > Peugeot klub

Speedfight2 club

<< < (162/193) > >>

SlayForMoney:
Prošle godine, kad sam vozio zadnjih tjedan-dva prije snijega, javilo mi se nekakvo "roštanje" iz prijenosa mog SF2 (2004.g., 25000+km, serijala bez blokade)
Uglavnom, čini se da se javlja oko određenog broja okretaja (nema zvuka na leru, samo kad se doda gas). Performanse se ne čine promijenjene.

Bio sam lijen pogledati na kraju sezone ali bi htio to sada riješiti. Da li je netko imao isti problem? Šta trebam napraviti? U prilogu su slike prijenosa pa ako možete naznačiti šta trebam skinuti itd. bio bi zahvalan.

(nažalost, totalni sam noob, skidanje dekla je za sada vrhunac mog DIY servisa)

[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]

kurbla001:

--- Citat: SlayForMoney - 10 Ožujak, 2013, 11:12:14 ---Prošle godine, kad sam vozio zadnjih tjedan-dva prije snijega, javilo mi se nekakvo "roštanje" iz prijenosa mog SF2 (2004.g., 25000+km, serijala bez blokade)
Uglavnom, čini se da se javlja oko određenog broja okretaja (nema zvuka na leru, samo kad se doda gas). Performanse se ne čine promijenjene.

Bio sam lijen pogledati na kraju sezone ali bi htio to sada riješiti. Da li je netko imao isti problem? Šta trebam napraviti? U prilogu su slike prijenosa pa ako možete naznačiti šta trebam skinuti itd. bio bi zahvalan.

(nažalost, totalni sam noob, skidanje dekla je za sada vrhunac mog DIY servisa)

--- Kraj citata ---
opiši malo to roštanje, moguće da su slajderi istrošeni, rolice istrošene, ulja u getribi ako je bilo curenja, ....
sad kad si skinuo deklo (poklopac na prenosu) uzmi jedan čavlić i njime pritisni bendix i upali ga na prekidač...kad to uspiješ tim čavlićem pridržavaj bendix i polako dodavaj gas...valjda bi trebao otkriti problem.....
to sve možeš sam, ali pošto nemaš nekog iskustva s tim, neka ti netko pomogne....

SlayForMoney:

--- Citat: kurbla001 - 10 Ožujak, 2013, 12:23:08 ---opiši malo to roštanje, moguće da su slajderi istrošeni, rolice istrošene, ulja u getribi ako je bilo curenja, ....
sad kad si skinuo deklo (poklopac na prenosu) uzmi jedan čavlić i njime pritisni bendix i upali ga na prekidač...kad to uspiješ tim čavlićem pridržavaj bendix i polako dodavaj gas...valjda bi trebao otkriti problem.....
to sve možeš sam, ali pošto nemaš nekog iskustva s tim, neka ti netko pomogne....

--- Kraj citata ---

mogu eventualno probati snimiti kad se malo poboljša vrijeme...  :icon_scratch:
gdje se nalaze klizači? mislim da mi to nikad nisu mijenjali na servisima..
ulje u getribi također ali ne znam da li bi to bio uzrok roštanja

šta je bendix (da, nažalost sam toliki noob). označi na slici please

kurbla001:
ovo je variomat, ovo plavo su klizači variomata...."slika je simbolična"

bendix je ovo.."slika je simbolična", vidi se na tvojoj prvoj slici

SlayForMoney:
 :headbang:

zahvaljujem

još jedno pitanje: koliko goriva trebam staviti direktno u cilindar kad skidam svjećicu? imam onaj klasičan problem da mi kod stajanja dužeg od 2-3 dana zrak uđe u dovod goriva i onda treba kurblati do besvijesti dok gorivo dođe u cilindar. mislio sam sa malom špricom uzeti 1ml

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju