Tehnički kutak > Tuning skutera

Fire FOX F15 - gubi snagu

<< < (3/7) > >>

dhorvat:

--- Citat: toncho - 20 Ožujak, 2009, 23:38:47 ---ok, svakako ću to pitat frenda da mi pomogne..  nego, kad već mijenjam taj feder, ima li neka razlika među njima, ako stavim neki drugačiji može li to poboljšati performanse?

--- Kraj citata ---

Može i pokvariti.  :icon_biggrin: Ostali federi su malo kraći od serijskoga i samim time su dosta tvrđi na skroz stisnutoj poziciji nego na početnoj poziciji kad su polutke skupljene.

Drugim rječima ako imaš problem u ubrzanju da su ti do 50 km/h okretaji preveliki a kasnije padnu, onda definitivno trebaš kraći feder od ovog serijskog.  :icon_thumright:

Ali problem je u tome što su ti federi tvrđi od serijskog i prema tome, trebaš mrvicu teže rolice ako je recimo u pitanju bijeli centralni od malossija koji je oko 10% tvrđi od serijskog. Žuti je nekih 50 % tvrđi, a crveni oko 100%.

Nek me neko ispravi ako sam previše fulao. Ali odnosi su tu negdje  :icon_thumright:

toncho:
Znači ako stavim taj malo tvrđi feder moram mijenjat  i rolice?  Jel moram onda i remen?

dhorvat:

--- Citat: toncho - 21 Ožujak, 2009, 10:27:36 ---Znači ako stavim taj malo tvrđi feder moram mijenjat  i rolice?  Jel moram onda i remen?

--- Kraj citata ---

Remen nema veze sa štelanjem prijenosa. Zamijeni ga ako je potrošen  :icon_thumright:

speed:
samo centralni feder promijeni

toncho:
bumo vidli jel bu to funkcioniralo.. fala na savjetima!!  :notworthy:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju