Općenito > Generalno o skuterima
ac ili lc
charnel:
--- Citat: vpucko - 09 Ožujak, 2009, 15:45:49 --- i opet nije tocno nego je liquid cooling :)
--- Kraj citata ---
zasto nije tocno? cooled znaci hlađen, a cooling znaci hlađenje
ovisi u kojem se kontekstu upotrijebi, tako da... :dontknow:
GSXR KLIS:
--- Citat: sanatorium - 09 Ožujak, 2009, 15:47:37 ---ja bi ti preporucio ovo ove djelove mozes naci na scooter-attack
1.kit MOTOFORCE 70cc oko 80e ili Stage 6 70cc oko 90e
2.ARRECHE carb-kit 24mm ( isto tako u taj kit ima ukliceno karb. filter vazduha i pribusnica ) kosta 120e
3.nov usis ( usisne lamelice ) DOPPLER oko 30e
4.radilica MOTOFORCE EVOLUTION 95e
5.lagere za radilicu MOTOFORCE oko 20e + 20e = 40e
6.spuh Stage 6 Pro Replica CE oko 120e
7.OverSize Air fan ( ona perka sto sluzi za hladenje so ova bi gobio bolje hladenje zato sto je veca ) kosta oko 12e
8.usmerivac vazduha ( taj dio gde stoj kaj perku za hladenje i ismerava vazduh ) oko 15e
9.rolne federe kvacla remen i sl. za stelanje skuta oko 50e
sve ukupno bi ispalo oko 500-550e a isto tako bi imao jak i trajni skut a mislim da ti se neisplati da ga pravis LC zato sto datces puno pare za vodnu pumpi kiler i slicne rabote a so ovaj oversize ventijator i usmerivas vazduha dobitces mnogu dobro hladenje a isto tako bilo bi dobro da izgusis i par rupica na deklo za jos bolje hladenje i nemaces ploblem so hladenje
--- Kraj citata ---
ja imam na jednu masinu na kojoj je zracno hladenje i ta je masina dobra i jednu na kojoj je vodeno ta je skroz u babani nnije meni problemn na skut stavit kiler jedino na punpi vode pusta vodu valjda otisli semerizni sad neznan sa ovim setupom koji si mi nabrojijo kolko ce bit brzina oprilike
sanatorium:
--- Citat: GSXR KLIS - 11 Ožujak, 2009, 20:21:44 ---
ja imam na jednu masinu na kojoj je zracno hladenje i ta je masina dobra i jednu na kojoj je vodeno ta je skroz u babani nnije meni problemn na skut stavit kiler jedino na punpi vode pusta vodu valjda otisli semerizni sad neznan sa ovim setupom koji si mi nabrojijo kolko ce bit brzina oprilike
--- Kraj citata ---
pa ako se dobro nasteluje icice oko 100-105km\h ( ali pravi ) i isto tako masina ce biti dosta trajna zato sto imas vrlo dobra radilica , i gus. kit ( trajace sigurno oko 20000-25000km ako pre svake voznje zagrejes dobro skut i stavjas full sintetiku i ako zamenis klipa na oko 12000km )
GSXR KLIS:
evo zanima me sad iman planu nakitat malaguti phantoma i zanima me oce imat ikakvih problema to sta je zracno hladenje oce li se pregrijavat ili nesto slicno i jeli puno jaace preformasne ima nakitani vodeno hladenje
dhorvat:
--- Citat: GSXR KLIS - 12 Ožujak, 2009, 22:07:44 ---evo zanima me sad iman planu nakitat malaguti phantoma i zanima me oce imat ikakvih problema to sta je zracno hladenje oce li se pregrijavat ili nesto slicno i jeli puno jaace preformasne ima nakitani vodeno hladenje
--- Kraj citata ---
Bit će malo izraženije zagrijavanje termogrupe. Kod AC je poželjno staviti veći karb, a naravno da je vodeno hlađenje jače po performansama i pregrijavanje je jako malo vjerojatno ako je sve složeno kako treba. Očekuj 10-15% jače performanse sa vodenim hlađenjem. A to što ti curi vodena pumpa, kupi set za reparaciju vodene pumpe i rješio si sve potencijalne probleme :toothy3:
Ako paziš "vodenjaka" na hladno i ako ga nikad ne pregriješ, dihtunzi glave mogu stvarno dugo izdržati. Ja kad sam zadnji puta mijenjao karike nisam zamijenio dihtunge, nego samo vratio stare i odlični su još uvijek :icon_thumright:
Sve skupa imaju preko 20 000 km na Trophyju :icon_biggrin:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju