eh ovako da nas sam promijenio ulje u getribi i nasuo 90...
da vam ispricam svoj slucaj...iako je off mislim da treba da procitate
prosle godine ja skuco nekih para..cijeli raspust radio u nekoj privatnoj radnji gdje se proizvode plasticni proizvodi...sve zivo sam trpio smrad, toplotu itd...tako zaradim nekih para i skontam da sebi kupim skuter..otac je malo pomogo...i tako i bilo..
kupio, vozo se po cijeli dan..tako dodje vrijeme za prvi servis.. skuter neregistrovan. ja nemam vozacku, servis daleko.
odlucim ja da sebi mjenjam ulje...fino se raspitam sta sve trebam provjerit zamijenit, dotegnut i tako je i bilo..
u masinu po specifikaciji 10w-40 a u getribu nisam znao sta cu...
sjetim se u tomosa sam sipao u mjenjac ATF..
kontam dal da ga naspem..pa odlicim nazvat servis..javlja mi se serviser i jaga fino pitam mogul sipat ATF u getribu...fino on meni kaze moze..i ja tako i uradim...
sve sam koristio ATF do prije neki dan...ovdje na forumu sam procitao da treba da se sipa 80w-90...ponovo ja njih nazovem..po glasu poznam da je to isti serviser...cuo sam od druga da se samo jedan od njih javlja na tel..
ponovo ja njeg pitam sta da sipam u getribu on meni ko iz topa 80-90...ja se pravo sj#bo..poslije sam postavio temu...
danas sam usuo 90..
toliko o nasim serviserima i to ovlastenim koji vise vole zajebat nego se kruha najest...znaci da meni neki konj zajebe motor koji sam velikom mukom kupio
sad me zanim jel moglo doci do ostecenja u prenosu...