Tehnički kutak > Tuning skutera
Radilica i lezaji-minarelli
Losinj:
a nis morat cu uzimat novu radilicu jer nezelim ponovno vracat ovo i riskirat..steta radilice...
zna neko tocnu cjenu topove sa plavim polutkama za minarelli
2TDottore:
aj budimo realni........gotovo nemoguce je da se okrene lager na radilici zbog konusa.......a i nemoze se bogme ni okrenut u bloku osim ako lager ne zacvika a to mu se kolko citam nije dogodilo.....i znaci ako su lageri protukli neka samo uzme nove i kombinacijom toplo-hladno nek ih stavi na radilicu i u blok i to ce bit dobro.....nema potrebe bacat novce na za novu radilicu
3alfa3:
--- Citat: 2TDottore - 07 Ožujak, 2009, 19:13:29 ---gotovo nemoguce je da se okrene lager na radilici zbog konusa
--- Kraj citata ---
1. Nema konusa, ravan je dosjed lagera.
2. Meni se desilo upravo to - okrenula se u lageru. Otkrio sam to slucajno kad sam otvarao blokove jer sam htio mijenjat lagere jer je bilo vrlo malo lufta na strani variomata. Ovo je video klip koji pokazuje kako lager lako sjedne na radilicu - zato jer se ona potrosila na tom dijelu pa je preuska. Radi se o svega par stotinki mm, ali dovoljno da ju lager crvsto ne obuhvati.
Inace, radi se o Malossi RHQ radilici ;D
btw, tu radilicu je upresavao servis, a ne ja. Ili su to radili na silu (vjerojatno jesu) ili je greska u izradi radilice ili lagera pa nije dobro drzalo.
b_l_a_c_k:
alfa
btw, tu radilicu je upresavao servis, a ne ja. Ili su to radili na silu (vjerojatno jesu) ili je greska u izradi radilice ili lagera pa nije dobro drzalo.
mozda i jest to bio problem ako su ubacivali na silu...ja mislim da je najbolje toplo-hladno postupkom raditi...tj lezajeve grijes a radilicu hladis...najbolje u zamrzivac stavis radilicu (jest smijesno al eto)...onda ce se lakse moci namontirati...al u krajnjem slucaju ako je potrebna sila 100% je sigurno da ce se koristiti manja sila...i manja je mogucnost da ce lezaji krivo naleci i manja je mogucnost da ju ostetis...
2TDottore:
--- Citat: b_l_a_c_k - 07 Ožujak, 2009, 20:26:52 ---
mozda i jest to bio problem ako su ubacivali na silu...ja mislim da je najbolje toplo-hladno postupkom raditi...tj lezajeve grijes a radilicu hladis...najbolje u zamrzivac stavis radilicu (jest smijesno al eto)...onda ce se lakse moci namontirati...al u krajnjem slucaju ako je potrebna sila 100% je sigurno da ce se koristiti manja sila...i manja je mogucnost da ce lezaji krivo naleci i manja je mogucnost da ju ostetis...
--- Kraj citata ---
o tom ja i pricam........dosjed za lager na radilici nije sigurno ravan nego je konus koji se okom nevidi i on se sjebe ako se tuce po lezajevima i na silu ih se stavlja na radilicu.......i ako se to radi metodom toplo-hladno taj dosjed na radilici se nemoze nikako potrosit da se lager okrene na njemu
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju