Općenito > Generalno o skuterima

Koje gorivo koristiti ES95 ili SP98???

<< < (5/11) > >>

filiplatinovicz:

--- Citat: Doomsday - 21 Veljača, 2007, 14:57:20 ---Najveći problem s nečistoćama u gorivu, osim šta mogu spržit katalizator, je šta mogu zaštopat sapnice injection sustava, što same nečistoće, što lošije i šporkije izgaranje goriva...
Baš zato su recimo kod common rail diesel motora najpogođeniji motori VW grupe, koji svojom konstrukcijom rade na najvećim pritiscima sa najmanjim promjerima sapnica (bar san ja tako shvatija neke članke koji su obrađivali 4 vrste common rail diesel motora)...
Nisan se posebno raspitiva za probleme kod i.e. benzinaca, ali znan da ja u skuter, koji malo troši (3,3-3,5 l/100km) lijem gotovo isključivo na OMV-u EuroSuper 100 BS, što zbog oktana i snage (viška snage nikad na odmet) što zbog mirnijeg izgaranja, iako iman karburator... Razlika u cijeni je zanemariva, a kad već iman mogućnost kupovat to gorivo, zašto ne...

--- Kraj citata ---

Common rail je sustav napajanja suštinski drukčiji od sustava pumpe-diese koji rabi volkswagen... sa svim ostalim se slažem...
gorivo veće oktanske vrijednosti od normirane za motor (stupanj kompresije) ne šteti motoru, jer je trenutak paljenja smjese (a time i položaj klipa u cilindru) isti u slučaja oba goriva... 

problemi nastaju pri uporabi goriva niže oktanske vrijednosti od normirane zbog mogućnosti samozapaljenja smjese prije izbijanja iskre iz svjećice...

inače, ono kaj neki pišu da osjete kako im auto bolje ide kad kupe stoticu kod OMW-a ili tankaju u EZ, o bična je glupost. razlike su toliko male da su za vozača posve nezamjetljive...

roby44:
osjeti se razlika sa 100 i 95 na jacim autima. i razlika je vise nego osjetna.

Doomsday:
Možda nije osjetna razlika u oktanima, nego u čistoći goriva i mirnoći izgaranja, pa se nekakva razlika ipak osjeti...? :icon_scratch: :dontknow:

IZd:
Možda,...iako mislim da se teško može osjetiti razlika. A potrošnja? :toothy10: (provokativno)

Doomsday:
Meni je potrošnja ista... U oba slučaja potroši koliko god ulijem... :laughing7:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju