Uredništvo > Pitanja, pritužbe i/ili pohvale..

tema jezik pisanja po forumu

<< < (3/12) > >>

Bruno1990:
kako onda ovi na stranim forumima npr. (njemackom forumu skutera) pise neki portugalac... on sigurno ne pise na portugalskom pokusava se prilagodit onom jeziku drzav..makra morao koristiti google translate  :icon_thumright:

naravno ne radi se tu na nasem forumu o strancima iz španjolske..češke, itd itd... ovako kako je sada neka i ostane.. s vremenom če i stranci dolaziti  :headbang:

robert:

--- Citat: gokiSP - 04 Ožujak, 2009, 09:41:20 ---ja mislim da se vi svadate oko gluposti...ja oduvijek pricam standardni hr ali kako sam s mora znam i cakavski ali neznam zagorski i ostala narijecja pa mi ne smeta kad neko tako prica...jbt pa nece valjda sad doc pravilo da se ne smije pisat kako inace pises...bez uvrede ali meni je to bzvz

--- Kraj citata ---
jedna od pametnih u ovoj temi.
pa ljudi božiji od kud će jedan dalmatinac ili bosanac znati književni hrvatski jezik 100% točno?
a da sad ne govorimo o članovima iz susjednih zemalja kojih ima ovdje dosta na forumu!
nek srbin piše svoje bre isto kao i dalmatinac ća. a bosancu nećeš istjerati ono BOLAN da si bog.

gokiSP:
tocno tako i mislim da uopce nebi trebalo raspravljat o tome...neka svako pise kako zna, a to dal ce se neko potrudit da napise sto razumljivije to je njegova stvar... :dontknow:

dhorvat:
Srpski, bosanski, i dalmatinski. To su ipak 3 različita jezika  :icon_biggrin:

Po meni postoje rijetki pojedinci koje ja stvarno ne razumijem. Među njima je netko bio na dalmatinski pričao. Prije sam shvatio sanatoriuma iz Makedonije nego njega. Ja sam za to da se svi držimo istog jezika sa malim varijacijama na temu, ali sad da bumo ve zde na zajgorski pripovedali to nam nikak nejde u prilog isto kao ni na čisti dalmatinski.

Trebalo mi je dosta vremena da shvatim kaj su šušte, centralina, kugle... Al bilo bi u redu kad bi svi imali istu terminologiju u upotrebi  :icon_thumright:

gokiSP:
opet kazem to je stvar osobe koja pise...znaci ako neko cijeni ekipu na forumu onda ce se valjda malo potrudit kolko tolko napisat razumljivo za svih a ako nece ne mozemo ga prisilit da on pise tako i tako ako nece... :dontknow:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju