Tehnički kutak > Tuning skutera
Topik (samo) o centralnim federima
3alfa3:
--- Citat: ivanm - 02 Ožujak, 2009, 18:58:04 ---...samo što su sportski federi osmišljeni da daju izjednačen otpor dok serijski jednostavno služi svojoj svrsi...
--- Kraj citata ---
Linearno se sire i skupljaju i jedni i drugi jer su "glupi". Nisu kao neke opruge na autima sa razlicitim debljinama na pojedinim dijelovima pa da imaju nelinearno stiskanje
--- Citat: ivanm - 02 Ožujak, 2009, 18:58:04 ---malossi federi za pežo i piaggio su potpuno isti..
--- Kraj citata ---
Tako je
Ivan SP:
ja cu sada probati sa polinijem jer za moj set ljubičasti je pre tvrd i od 50 do nekih 70 kao da izgubi okretaje
ivanm:
ako skuter ima rupu u ubrzanju onda je feder premekan..
3alfa3:
--- Citat: Ivan SP - 02 Ožujak, 2009, 19:05:57 ---ja cu sada probati sa polinijem jer za moj set ljubičasti je pre tvrd i od 50 do nekih 70 kao da izgubi okretaje
--- Kraj citata ---
Ajde mu probaj prije izmjeriti duljinu kad je opusten i onda ga stisnuti rukom na vagu i vidi koliko vaga pokazuje u trenutku kad se on spoji sam sa sobom (ali nemoj stiskat dalje od toga)
3alfa3:
--- Citat: ivanm - 02 Ožujak, 2009, 19:09:45 ---ako skuter ima rupu u ubrzanju onda je feder premekan..
--- Kraj citata ---
Najcesce je tako, ali nije pravilo. Ovisi o nacinu sirenja variomata, skupljanju polutki, krivulji snage mashine.... Dosta stvari utjece.
Dok sam imao torque polutku (linearno sirenje) imao sam obrnutu situaciju - prevrtavao bi (200-300 okr) tek nakon 70 km/h
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju