Općenito > Propisi
Odjava skutera?
efz:
--- Citat: 3alfa3 - 16 Ožujak, 2009, 19:04:38 ---A kako ti znas da je onda vozilo odjavljeno? Problem bi mogle biti kazne pocinjenje tim vozilom (parkiranje, prebrza voznja itd), ali i placanje poreza na motorno vozilo.
--- Kraj citata ---
Zato si kopiras kupoprodajni ugovor, jer se dobije samo jedan original, a ponovo mozes zatraziti original ako zatreba cuvaju ga 3 godine, jer od ovjere kupoprodajnog ugovora kupac odgovara za vozilo, imas rubriku napomena gdje sam ja naveo tocno vrijeme u minutu kada je kupac preuzeo auto, a kupac je duzan u roku od 15 dana platit porez i odjavit vozilo u Policijskoj postaji gdje je i prijavljeno, da bi ga uopce mogao i registrirati, i jos se u napomenu eventualno napise kome ostaju tablice.
stipe:
zato imas kupoprodajni kao dokaz da si auto prodao tog i tog datuma...ako dodje do necega, otidjes na sud i predas kupoprodajni, onda ce samo kaznu prebaciti na njega...
za odjavu skutera triba 20kn takse, 1kn za zahtjev, tablica, prometna, knjizica i vlasnik... (isto kao i za auto)
ako si ga prodao, ovaj novi vlasnik dolazi sa kupoprodajnim ugovorom, policom, knjizicom i prometnom i prepisuje ga na sebe... ti mozes biti sa njim, da se uvjeris da je rijeseno, ili ako mu virujes, das mu sve da napravi...
za prijenos police osiguranja, samo ti triba kupoprodajni, kao dokaz da si prodao to vozilo...
3alfa3:
--- Citat: stipe - 16 Ožujak, 2009, 19:18:25 ---...ako dodje do necega, otidjes na sud
--- Kraj citata ---
E taj dio mi se ne svidja. Gubitak zivaca i vremena. Radje bi sam odjavio pa vise ne moram brinut o tome.
efz:
--- Citat: stipe - 16 Ožujak, 2009, 19:18:25 ---zato imas kupoprodajni kao dokaz da si auto prodao tog i tog datuma...ako dodje do necega, otidjes na sud i predas kupoprodajni, onda ce samo kaznu prebaciti na njega...
za odjavu skutera triba 20kn takse, 1kn za zahtjev, tablica, prometna, knjizica i vlasnik... (isto kao i za auto)
ako si ga prodao, ovaj novi vlasnik dolazi sa kupoprodajnim ugovorom, policom, knjizicom i prometnom i prepisuje ga na sebe... ti mozes biti sa njim, da se uvjeris da je rijeseno, ili ako mu virujes, das mu sve da napravi...
za prijenos police osiguranja, samo ti triba kupoprodajni, kao dokaz da si prodao to vozilo...
--- Kraj citata ---
Uvijek je dobro kopirati policu osijuranja, pogotovo ako npr. odlucis promjenit osiguravajucu kucu, onda ti kopija treba obavezno, a bolje to odmah rjesit i kosta par lipa, nego si stvarat nepotrebne komplikacije :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju