Ostalo > Razne offtopic teme :)
Kompresor zraka - preporuke
dhorvat:
Ja imam takav od 25 litara i 1,5kW ali čini mi se malo preslabo za zatezanje matica na autu. 8 bara bi trebao biti pritisak ali kod tih jeftinijih modela to je sve relativno jer ako nafila realnih 4 i pol to je puno. A 25 litara je dosta malo tako da će se svako malo paliti da ponovo nafila taj pritisak.
Testirao sam kod ujaka na 200 litara mrcini i na samo 5 bara, hoće potrgat maticu variomata, a moj doma koji navodno nafila do 6, jedva ju odvrti ako je malo jače stegnuta. Sad opet sve ovisi o pištolju kakav imate. Dottore je jednom prilikom donio svoj od susjeda i po veličini je isti negdje ko moj, ali njegov je imao 50% manje snage uz iste uvjete nego moj.
speedburn2:
najbolje uzet od 25-50 litara kompresor sa dva klipica, je malo skuplji al nafila taj cas, i neki bolji pistolj jer ima koji su slabiji i jaci kao sta je dhorvat rekao
R@kija:
ja imam neki u uradi samu kupio proslu godinu novi,dari air kompresors se zove...,200-250litara je...kupio sam jos za njega pistolj,malu busilicu na zrak,zracnu račnu i jos nes i u drugom jos paketu puhalicu,2 sprice,manometar i jos nekaj,oko 600-e sam dal za sve...dobar je...
Marekvz1:
off_ ja imam dedin,ima bar 30 godina,radi ko urica,nadam se da bu još 30.švabo je.
3alfa3:
Bio sam malo prije u Pevecu i vidio Einhell za 600 kuna (25 litara, 8 bara) i skoro isti takav Hasta za 500 kuna.
50 litreni Hasta je (ako sam dobro zapamtio) oko 1300-1400 kuna.
Poseban paket u kojem je manometar za pumpat gume, neka (ocito losa) sprica, pistolj za zrak i jos nesto (neznam tocno sto) kosta narednih 180 kuna.
Pneumatski odvijac (onaj jeftiniji) od Luxa je nesto ispod 500 kuna.
Bio je i neki set sa dosta alata za kompresor po cijeni od 750-800 kuna.
Trebalo bi mi za ovaj slabiji kompresor sa dodacima oko 1200 kuna tako da sam odmah odustao jer mi to treba toliko rijetko da mi je neisplativo.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju