Ostalo > Razne offtopic teme :)
Kompresor zraka - preporuke
3alfa3:
Poceo tunning ;D
Ovaj ventil kojim se ispusta kondenzat iz bacve je nikakav. Sporo ide, ne iscuri sve itd. Kupio sam kuglicni ventil (pipu) i sad je to cas posla, a rupa na njemu je puno veca od originalnog.
Istu pipu (ali druge velicine navoja) sam stavio izmedju regulatora tlaka i kuplunga za spajanje crijeva. Sad bacvu mogu drzat stalno pod tlakom jer ventilom zatvorim dovod pritiska u gumeno crijevo koje nije pametno drzat dugo pod pritiskom.
Ukupno 44kn i malo teflon trake koju imam doma.
3alfa3:
Tunning se nastavlja....
Podesio sam kompresor da puni do 9 bara. Ipak tih 50 litara viska zraka dobro dodje (razlika izmedju 8 i 9 bara).
Problem je bio sigurnosni ventil koji bi ispustio zrak ako bi tlak bio iznad 8 bara, ali i to sam postelao.
Preko 9 bara necu ic, ne toliko zbog bacve, nego da pumpa kompresora ne trpi previse. Jedino sto bi htio je da mogu podesavat i na koliko bara ce se kompresor palit. Ovako se pali automatski kad tlak padne na 7,2 bara , a iskljucuje na 9 bara.
Lugburz:
ja bi nabavio gume od kartinga i stavio :icon_biggrin: al ozbiljno!
3alfa3:
--- Citat: Lugburz - 19 Travanj, 2012, 22:15:44 ---ja bi nabavio gume od kartinga i stavio :icon_biggrin: al ozbiljno!
--- Kraj citata ---
Na koliko bi ih napumpao? ;D
3alfa3:
--- Citat: 3alfa3 - 14 Travanj, 2012, 13:36:15 ---A kad smo vec kod ispustanja zraka, jel normalno da zrak ne ide iz boce jednolicno, nego jako, pa onda kao da se smanjuje izlaz na tom ventilu i onda ko da pukne i opet pocne jako prolazit zrak? I tako vise puta...
Izvadio sam taj ventil i nije zastopan, izgleda ko nov (zato jer i je nov)
--- Kraj citata ---
--- Citat: robert - 14 Travanj, 2012, 13:47:12 ---malo tvrđi komadi te majoneze koji privremeno začepe ventilj i onda pukne kad izlete van!
bar mi je tako objasnio jedan frend
--- Kraj citata ---
Evo sad mogu sa sigurnoscu tvrdit o cemu se radi.
Zbog brzog protoka zraka, vlaga i voda se ledi i zacepi rupice na ventilu.
Sad kad imam ventil koji je visesrtuko veci i koji se zbog toga ne uspije zacepit (promjer rupe 6-7mm), vidim da se voda ledi na podu i napravi se stalaktit koji se ubrzo otopi ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju